Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Δεν αντιμετωπίζει θέμα λειψυδρίας η Αθήνα

Με τον περιορισμό των διαρροών στον Ταμιευτήρα Υλίκης, αλλά και του δικτύου της αποδίδει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την εξασφάλιση επιπλέον 40 εκατ. κυβικών μέτρων νερού φέτος σε σχέση με πέρυσι.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΕΥΔΑΠ: Δεν αντιμετωπίζει θέμα λειψυδρίας η Αθήνα
Στον περιορισμό των διαρροών στον Ταμιευτήρα Υλίκης, αλλά και του δικτύου της αποδίδει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την εξασφάλιση επιπλέον 40 εκατ. κυβικών μέτρων νερού φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νερού, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας επεσήμανε ότι με τη σωστή διαχείριση των αποθεμάτων και των διαρροών, η Αθήνα δεν θα αντιμετωπίσει φέτος πρόβλημα λειψυδρίας.

Ο κ. Κωστούλας σημείωσε ότι η ΕΥΔΑΠ δεν προχώρησε στην υλοποίηση νέων έργων, ούτε χρειάστηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα για να πετύχει την επάρκεια των αποθεμάτων νερού.

Ωστόσο, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν καινούρια έργα συγκράτησης των νερών – φράγματα, ώστε όπως τόνισε «να μην χάνεται στη θάλασσα το 60% των υδάτων της χώρας όπως συμβαίνει σήμερα».

Μάλιστα, πρότεινε μεταξύ των έργων που θα πρέπει να γίνουν, να είναι και αυτό της μεταφοράς νερού στην πρωτεύουσα από τη λίμνη Τριχωνίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v