Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχωνεύθηκαν Marfin Ελληνική - Επενδυτική Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η οποία θα λειτουργεί πλέον ως καθολικός διάδοχος της πρώτης στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου Marfin.

Συγχωνεύθηκαν Marfin Ελληνική - Επενδυτική Τράπεζα
Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η οποία θα λειτουργεί πλέον ως καθολικός διάδοχος της πρώτης, μετά τη λήψη όλων των απαραίτητων και σχετικών εγκρίσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συγχώνευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου Marfin, με κύριο στόχο την παγίωση και συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξής του μέσα σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ελληνικό και παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως ως προς τις συναλλαγές, η Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ κατέχει την 6η θέση στη χρηματιστηριακή αγορά μετοχών και τη 2η στην αγορά των παραγώγων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με τη συγχώνευση επιτυγχάνονται τα ακόλουθα βασικά πλεονεκτήματα:

* Αυξάνεται η επάρκεια κεφαλαίων, τα οποία είναι πλέον της τάξης των 90 εκατ. ευρώ και δίνεται έτσι η δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης των εργασιών και στην εταιρεία και στους πελάτες.

* Δημιουργείται άμεση σύνδεση της χρηματιστηριακής με την ευρύτερη επενδυτική δραστηριότητα, εξέλιξη που χαρακτηρίζει τον κλάδο διεθνώς.

* Βελτιώνεται η δυνατότητα προσφοράς στο σύνολο των πελατών διευρυμένης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών –όπως η χορήγηση δανείων και εγγυήσεων και η αύξηση των περιθωρίων (margins), για να αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά και μόνο.

Εξάλλου, με το νέο σχήμα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες ένα πλήρες φάσμα χρηματιστηριακών και τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, ευνοούνται ακόμη περισσότερο κινήσεις ένταξης σ΄ αυτό νέων δυναμικών φορέων ανάπτυξης, καθώς και νέου ανθρώπινου δυναμικού υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v