Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμο α΄ τρίμηνο 2009 βλέπει η Σαράντης

Αδύναμο χαρακτήρισε το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης όσον αφορά στις επιδόσεις του ομίλου Σαράντη σε Ελλάδα και εξωτερικό ο CFO, κ. Κ. Ροζακέας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα 2008.

  • Της Πέννυ Κούτρα
Αδύναμο α΄ τρίμηνο 2009 βλέπει η Σαράντης
Αδύναμο χαρακτήρισε το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης όσον αφορά στις επιδόσεις του ομίλου Σαράντη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο CFO του γκρουπ, κ. Κ. Ροζακέας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2008.

Ειδικότερα, ανέφερε πως οι πωλήσεις στις παλαιές χώρες της ΝΑ. Ευρώπης εμφανίζουν τις πρώτες 90 ημέρες του τρέχοντος τριμήνου αύξηση πωλήσεων κατά 7%, η οποία ωστόσο υπονομεύεται από τη διολίσθηση των τοπικών νομισμάτων. Έτσι, μετά την αρνητική συναλλαγματική επίδραση οι πωλήσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 11%.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις του ομίλου καταγράφουν σημαντική κάμψη κατά 25%, ενώ οι πωλήσεις της κοινοπρακτικής εταιρίας με την Estee Lauder καταγράφουν πτώση σε ποσοστό 5% έναντι του περυσινού α΄ τριμήνου.

Ο κ. Ροζακέας υπογράμμισε πως ο όμιλος δεν έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις ή προβλήματα στην αποπληρωμή των απαιτήσεών του, ωστόσο επισήμανε ότι μειώνεται ο όγκος ανά παραγγελία που θέτουν οι πελάτες του.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικές εκτιμήσεις για το 2009, ο όμιλος επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε δημοσιοποίησή τους στην ΕΘΕ την 1η Απριλίου του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v