Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: "Ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με Eurobank

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι πολύμηνες συνομιλίες της Citibank με τον όμιλο της Eurobank, αντικείμενο των οποίων ήταν η πώληση των στεγαστικών δανείων της ελληνικής τράπεζας μέσα από τα γκισέ της ελληνικής θυγατρικής.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
Citi: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με Eurobank
Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι πολύμηνες συνομιλίες της Citibank με τον όμιλο της Eurobank, αντικείμενο των οποίων ήταν η πώληση των στεγαστικών δανείων της ελληνικής τράπεζας μέσα από τα γκισέ της ελληνικής θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το εγχείρημα «πάγωσε» μετά την αδυναμία από την πλευρά της Citibank να πάρει τις σχετικές εγκρίσεις από τη μητρική εταιρία, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος της Citigroup στην αμερικανική αγορά.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το τοπίο ως προς τις προοπτικές και το μέλλον της Citibank στην ελληνική αγορά παραμένει θολό καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα παραμείνει ή θα πουληθεί. Ενδεχόμενο που διαψεύδεται κατηγορηματικά από κύκλους προσκείμενους στη διοίκηση της τράπεζας.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Eurobank και της Citibank προέβλεπαν την πώληση στεγαστικών δανείων της τράπεζας του ομίλου Λάτση μέσα από το δίκτυο της Citibank, η οποία θα λειτουργούσε ως broker λαμβάνοντας προμήθεια επί των πωλήσεων. Οι δύο πλευρές έφτασαν ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία, ενώ προηγουμένως η διοίκηση της Citibank είχε έρθει σε επαφή και με άλλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς) με στόχο το συγκεκριμένο project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v