Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πρόγραμμα ΕΤΕ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Εκτεταμένο πρόγραμμα χορηγήσεων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες προωθεί η Εθνική Τράπεζα τυποποιώντας το πιλοτικό πρόγραμμα που τρέχει ήδη για τα μέλη του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Νέο πρόγραμμα ΕΤΕ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Εκτεταμένο πρόγραμμα χορηγήσεων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες προωθεί η Εθνική Τράπεζα, τυποποιώντας, ύστερα από σχετικά αιτήματα επιμελητηρίων όλης της χώρας, το πιλοτικό πρόγραμμα που τρέχει ήδη για τα μέλη του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η Εθνική θα χορηγήσει σε βιοτεχνίες και σε ελεύθερους επαγγελματίες κεφάλαιο κίνησης (ανακυκλούμενο), το οποίο όταν δεν θα παρέχονται εξασφαλίσεις μπορεί να φτάνει έως το 30% του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης, ενώ αν παρέχονται εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτων ή άλλων παγίων) μέχρι και το 70% του ετήσιου τζίρου.

Το επιτόκιο αντίστοιχα θα διαμορφώνεται ως εξής: Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν παρέχουν εξασφαλίσεις το περιθώριο (spread) θα ανέρχεται στο 1,5% επί του βασικού επιτοκίου χορηγήσεων. Για όσες παρέχουν εξασφαλίσεις, το επιτόκιο θα διαμορφώνεται 1% χαμηλότερα από το τρέχον βασικό επιτόκιο χορηγήσεων, ήτοι στα επίπεδα του 6,35%.

Το πρόγραμμα θα τρέξει σε συνεργασία με πολλά επιμελητήρια όλης της χώρας και απευθύνεται στα μέλη τους, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες δηλαδή, με τζίρο μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχει προϋπόθεση κερδοφόρων συνεχών χρήσεων για τη λήψη του δανείου.

Η ανακοίνωση της Εθνικής

"Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει δυναμικά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Νέες πρωτοβουλίες".

Η Εθνική Τράπεζα ανταποκρινόμενη σε προσκλήσεις που έχει λάβει από Επιμελητήρια της χώρας, αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία συνεργασίας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις - μέλη των Επιμελητηρίων, προσφέροντας ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους.

Συγκεκριμένα διαθέτει προϊόν ανοικτής πίστωσης για κεφάλαιο κίνησης με υποχρεωτική καταβολή μόνο τόκων και ελεύθερη καταβολή κεφαλαίου. Η χρηματοδότηση θα γίνεται με την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων. Τα ποσά των χορηγήσεων από το πρόγραμμα θα είναι έως 30% του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης με ανώτατο ποσό 40.000 € όταν υπάρχουν προσωπικές εγγυήσεις, και έως 70% του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης, χωρίς ανώτατο όριο, με την παροχή εξασφαλίσεων.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολλαπλών ενεργειών της Τράπεζας για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως είναι γνωστό η Εθνική Τράπεζα πρωταγωνιστεί στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ, έχει δώσει τη δυνατότητα διεύρυνσης πιστωτικών ορίων πελατών της και έχει σε εξέλιξη εξειδικευμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αναλυτικά σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας με πρωτοβουλία της Τράπεζας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v