Σε κίνδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ

Σοβαρό κίνδυνο να μη χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες διατρέχει το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, εξαιτίας του ανασφαλούς περιβάλλοντος που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Σε κίνδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ
Σοβαρό κίνδυνο να μη χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες διατρέχει το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, εξαιτίας του ανασφαλούς περιβάλλοντος που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ήδη, οι κινητοποιήσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό μίγμα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπου η μείωση στη διακίνηση φορτίων υπερβαίνει το 35%, με αντίστοιχη συρρίκνωση εσόδων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ΟΛΠ έκρουσε με μελανά χρώματα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Αναστασόπουλος μιλώντας στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΟΜΥΛΕ, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο CEO του ΟΛΠ κάλεσε τους συνδικαλιστές να γυρίσουν στην εργασία τους, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους είναι «τυφλές» και στρέφονται μόνον εναντίον του Οργανισμού από τη στιγμή που η σύμβαση παραχώρησης στην Cosco έχει γίνει νόμος του κράτους.

«Σας καλώ», τόνισε, «να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά τούτη τη δύσκολη περίοδο, να διακόψετε άμεσα κάθε μορφή κινητοποιήσεων και να επανέλθετε στους κανονικούς ρυθμούς εργασίας για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία και η επιχειρησιακή αξιοπιστία του ΟΛΠ».

Ο κ. Αναστασόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν θα χρειασθεί μόνον να αποκατασταθεί η ροή του φορτίου στο λιμάνι, αλλά να αντιμετωπισθεί και ο «ενδο-λιμενικός» ανταγωνισμός, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Cosco. «Οτιδήποτε στρέφεται εναντίον του ΟΛΠ, λειτουργεί υπέρ του “γείτονα”. Πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας όλοι προτού αποφασίζουμε οτιδήποτε», υπογράμμισε.

Πάντως, ήδη καταγράφεται το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των συνδικαλιστών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχιεργάτες και οι επόπτες του ΟΛΠ αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να ξεκινήσουν συζητήσεις με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα προβλήματα που είναι παρόντα η διοίκηση του ΟΛΠ δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Ειδικότερα, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασόπουλος, η επένδυση στον προβλήτα Ι, που θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ, θα ολοκληρωθεί στο μέσο του α’ εξαμήνου του 2010, σε χρόνο δηλαδή που είχε προβλεφθεί εξαρχής. Μάλιστα, η υλοποίηση των σχετικών συμβάσεων, όπως είπε ο ίδιος, είναι σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v