Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LAMDA: Νέα διοίκηση -Αναβάθμιση Α. Ταμβακάκη

Στη διοίκηση του Ομίλου Λάτση, στη Γενεύη, εντάσσεται από σήμερα ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

LAMDA: Νέα διοίκηση -Αναβάθμιση Α. Ταμβακάκη
Στη διοίκηση του Ομίλου Λάτση, στη Γενεύη, εντάσσεται από σήμερα ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

Ο κ. Ταμβακάκης αναλαμβάνει την ευθύνη της Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση, μετά από επιτυχή πορεία στην διοίκηση της LAMDA Development, στην οποία κατά την τελευταία πενταετία ασκούσε τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Οι κ.κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και Οδυσσέας Αθανασίου αναλαμβάνουν τις θέσεις του Εκτελεστικού Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της LAMDA Development αντιστοίχως, ενώ ο κ. Ταμβακάκης θα παραμείνει στο Δ.Σ. της εταιρίας ως μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Οι ανωτέρω διοικητικές ανακατατάξεις θα ενισχύσουν τον επιχειρηματικό σχεδιασμό στο επίπεδο του Ομίλου Λάτση και θα συμβάλλουν προκειμένου η LAMDA Development να συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της των τελευταίων ετών, επιδιώκοντας ταυτόχρονα περαιτέρω συνεργασίες με διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναλυτικότερα οι τομείς ευθύνης του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου θα είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης, η Διεύθυνση Έργων, η Εμπορική Διεύθυνση και το Νομικό Τμήμα, ενώ του κ. Οδυσσέα Αθανασίου θα είναι η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, η Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων & Χρηματοοικονομικών, η Διεύθυνση Διαχείρισης Περιουσίας (Επενδυτικών Ακινήτων), η Διεύθυνση Μάρκετινγκ και η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρωπίνων Πόρων.

Μετά τις νέες διοικητικές αλλαγές το Δ.Σ. της εταιρίας διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαγεωργίου Εκτελεστικό μέλος
Αντιπρόεδρος: Απόστολος Ταμβακάκης Μη Εκτελεστικό μέλος
Μέλος : Ευάγγελος Χρόνης Μη Εκτελεστικό μέλος
Μέλος: Φώτιος Αντωνάτος Μη εκτελεστικό Μέλος
Μέλος: Emmanuel Leonard Bussetil Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μέλος : Πέτρος Καλαντζής Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μέλος : Δημήτριος Παπαλεξόπουλος Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Μέλος: Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Μέλος : Γιώργος Γεράρδος Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Μέλος : Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο Όμιλος LAMDA Development έχει αναμφισβήτητα εδραιωθεί ως η ηγέτιδα δύναμη στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα, έχοντας σήμερα υπό διαχείριση 144.000 τ.μ. μισθωμένων χώρων.

Η επιτυχημένη δραστηριότητα της LAMDA Development δεν αφορά μόνο τον κλάδο των εμπορικών κέντρων, αλλά και των κτηρίων γραφείων (22.000 τ.μ.), συγκροτημάτων κατοικιών, μαρινών. Αυτή η πορεία είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της Καθαρής Αξίας του Ενεργητικού (NAV) κατά 262% από το τέλος του έτους 2004 (ευρώ 177 εκατ.) μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008 (ευρώ 463 εκατ).

Περαιτέρω βελτίωση της Καθαρής Αξίας του Ενεργητικού αναμένεται μετά την έναρξη λειτουργίας του Golden Hall και θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα χρήσης του 2008. Με δεδομένη την παρούσα οικονομική συγκυρία, πρέπει να επισημανθεί η χαμηλή σχέση του καθαρού δανεισμού προς το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο (46%) καθώς και η υψηλή ταμειακή ρευστότητα της εταιρείας που ανέρχεται σήμερα σε ευρώ 255 εκατομμύρια.

Η στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου LAMDA Development θα συνεχίσει να εστιάζεται στη διαχρονική βελτίωση των επαναλαμβανομένων λειτουργικών κερδών και της Καθαρής Αξίας του Ενεργητικού, ενώ θα συνεχιστεί η στρατηγική συνεργασιών με Διεθνείς και Ελληνικούς ομίλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v