Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Προς αναβάθμιση η σύσταση για Πειραιώς

Υπό παρακολούθηση για πιθανή αναβάθμιση θέτει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ποιότητας των διαθεσίμων που κρατούνται σε αλλοδαπά νομίσματα της Τράπεζας Πειραιώς (Baa2), σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Moody’s: Προς αναβάθμιση η σύσταση για Πειραιώς
Υπό παρακολούθηση για πιθανή αναβάθμιση θέτει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ποιότητας των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Τράπεζας Πειραιώς (Baa2), σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η Moody’s αναφέρει ότι οι συστάσεις της, Prime 2 (για τη βραχυπρόθεσμη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ποιότητας των διαθεσίμων που κρατούνται σε αλλοδαπά νομίσματα) και C (για τη χρηματοοικονομική δυναμική) της Τράπεζας Πειραιώς, παραμένουν αμετάβλητες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, η αναθεώρηση των συστάσεων για την ελληνική τράπεζα, θα εξαρτηθεί από την ποιότητα, αλλά και από τη διατήρηση (ή όχι) των προσφάτων καλών αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς επίσης και από την επίδραση της ισχυρής επέκτασης των δραστηριοτήτων της όπως και την απορρόφηση της ΕΤΒΑ.

Η Moody’s σχολιάζει ακόμη ότι στην αναθεώρησή της θα εξετάσει τις μελλοντικές στρατηγικές κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης της σε ένα ισχυρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο οίκος, τη διεθνή στρατηγική της, και κυρίως την επέκτασή της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και τις προόδους που σημειώνει στη συνεργασία της με την ING στους τομείς του bancassurance και της διαχείρισης ενεργητικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v