Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Συρρίκνωση των ζημιών το 2003

Αύξηση 13,4%, παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas, ενώ οι λειτουργικές ζημιές συρρικνώθηκαν σημαντικά στα 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι 3,7 εκατ. ευρώ το 2002.

Space Hellas: Συρρίκνωση των ζημιών το 2003
Αύξηση κατά 13,4% σημείωσε το 2003 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas που διαμορφώθηκε στα 24,2 εκατ. ευρώ, έναντι 21,3 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ οι λειτουργικές ζημιές της εταιρίας συρρικνώθηκαν σημαντικά στα 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι 3,7 εκατ. ευρώ το 2002.

Σημειώνεται ότι τα τελικά ενοποιημένα αποτελέσματα χρήσης 2003 επιβαρύνθηκαν με έκτακτες ζημιές (εφάπαξ) ύψους 4,4 εκ ευρώ που προήλθαν από την πώληση της συμμετοχής που η εταιρία κατείχε στην Internet Hellas με συνέπεια την καταγραφή συνολικής ζημιάς χρήσης ύψους 6,8 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της, η κατανομή των πωλήσεων ανά κατηγορία αντικειμένου είναι άλλες δραστηριότητες συναφείς με την πληροφορική 15,7 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 65% επί των πωλήσεων, ενώ το υπόλοιπο 35% (8,5 εκατ. ευρώ) αφορά την συντήρηση των δικτύων τηλεπικοινωνιών του πελατολογίου της εταιρίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατά 13,4% αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, επιτεύχθηκε παρά την γενικότερη δυσπραγία στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιακών λύσεων και είναι κυρίως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η εταιρία από μια σημαντική πελατειακή δύναμη, δηλαδή επιχειρήσεις τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα (τραπεζικά ιδρύματα, αλυσίδες super market, κλπ).

Με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις της διοίκησης της Space Hellas, η εταιρία μετά τη σημαντική αναδιάρθρωση που πραγματοποίησε το 2003 τόσο σε επίπεδο εσωτερικής δομής, όσο και σε επίπεδο συμμετοχών (απαλλαγή από ζημιογόνες συμμετοχές και διατήρηση των στρατηγικών και συνάμα αποδοτικών συμμετοχών σε Space Net, Space Phone) εκτιμά ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για επιστροφή σε λειτουργική κερδοφορία εντός του 2004.

Παράλληλα με την παραπάνω εξέλιξη, βασικός στόχος της διοίκησης είναι να ενεργοποιήσει το ταχύτερο δυνατόν τις διαδικασίες εκείνες προς το ΧΑ, που θα οδηγήσουν τη μετοχή της εταιρίας σε επαναφορά σε καθεστώς πλήρους διαπραγμάτευσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας διατηρούν αναλλοίωτο το ποσοστό συμμετοχής τους στην Space Hellas από την ημερομηνία εισαγωγής της στο ΧΑ (66.5%) το οποίο μαζί με την στρατηγική συμμετοχή των Alpha Bank Delta-Singular ανέρχεται σε 85.4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v