Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΟΝΑ: Διεύρυνση ζημιών - αισιοδοξία για 2004

Στην αύξηση των αποσβέσεων που αφορούν στις επενδύσεις ανακαίνισης του ξενοδοχείου Hilton, αποδίδεται η διεύρυνση των ζημιών ύψους 6,4 εκατ. ευρώ της Ιονικής Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις στη χρήση του 2003.

ΙΟΝΑ: Διεύρυνση ζημιών - αισιοδοξία για 2004
Ζημίες ύψους 6,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις για τη χρήση του 2003, έναντι ζημιών ύψους 4,5 εκατ. ευρώ το 2002.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, η αύξηση των ζημιών προήλθε κυρίως από αυξημένες αποσβέσεις κατά 3 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, λόγω των επενδύσεων ανακαινίσεως και επεκτάσεως του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν, ενώ η λειτουργία του ξανάρχισε σταδιακά από το Φεβρουάριο του 2003.

Ακόμη, η Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, αναφέρει ότι η χρήση επιβαρύνθηκε με φόρους και προσαυξήσεις ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προέκυψαν από το φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 1996 – 2002.

Αντιθέτως, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε σε 27,2 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η άνοδος αυτή του κύκλου εργασιών αποδίδεται από την εταιρία στην από 11/02/2003 μερική επαναλειτουργία του Ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, μετά από 15 μήνες διακοπής λειτουργίας, λόγω εργασιών ανακαινίσεως, οι οποίες περατώθηκαν το Δεκέμβριο του 2003.

Το μικτό αποτέλεσμα εκμεταλλεύσεως βελτιώθηκε επίσης, από ζημίες 1,4 εκατ. ευρώ το 2002 σε ζημίες 1 εκατ. ευρώ το 2003.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις της για το μέλλον, η Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις αναμένει ουσιαστική βελτίωση των αποτελεσμάτων, καθώς τα δύο Ξενοδοχεία Hilton Αθηνών και Hilton Rhodes Resort είναι έτοιμα να αξιοποιήσουν την άνοδο της τουριστικής κινήσεως τα επόμενα χρόνια, ιδιαιτέρως κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου το Hilton Αθηνών θα είναι η έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v