Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στις 7/4 η Γ.Σ. για αγορά ιδίων μετοχών

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο ΟΤΕ στις 7 Απριλίου 2009, με βασικά θέματα την τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού και την αγορά ιδίων μετοχών.

ΟΤΕ: Στις 7/4 η Γ.Σ. για αγορά ιδίων μετοχών
Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο ΟΤΕ στις 7 Απριλίου 2009, με βασικά θέματα την τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού και την αγορά ιδίων μετοχών.
 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού με:

α. Αναδιατύπωση των άρθρων 8 (διοικητικό συμβούλιο), 9 (εκλογή, σύνθεση και θητεία του διοικητικού συμβουλίου), 10 (συγκρότηση και λειτουργία διοικητικού συμβουλίου) και 12 (διευθύνων σύμβουλος), με την τροποποίηση ή συμπλήρωση διατάξεών τους, προς επίλυση ερμηνευτικών ιδίως ζητημάτων και για την πληρότητα της διατύπωσής τους.

β. Τροποποίηση του άρθρου 13 (εκπροσώπηση της εταιρίας), με τη διαγραφή των αναφερομένων στη δόση όρκου, καθώς δεν προβλέπεται πλέον η δόση του όρκου ως μέσου απόδειξης.

γ. Τροποποίηση των άρθρων 16 (σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας), 17 (πρόσκληση - ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας), 18 (κατάθεση εγγράφων για συμμετοχή στη γενική συνέλευση), 21 (εξαιρετική απαρτία και πλειοψηφία), 22 (πρόεδρος - γραμματέας της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας), 23 (πρακτικά γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας), 24 (απόφαση απαλλαγής μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών), 25 (δικαιώματα μειοψηφίας), 31 (λόγοι λύσεως της εταιρίας) και 32 (εκκαθάριση), με διαγραφή των διατάξεων που αποτελούν αντιγραφή του νόμου, καθότι εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις του Κ.Ν. 2190/1920 και δεν υπάρχει υποχρέωση ρητής επανάληψης στο καταστατικό, προσθήκη διατάξεων που εισάγουν επιτρεπτή εξαίρεση από τις διατάξεις του νόμου και πρέπει ρητά και ειδικά να προβλέπονται στο καταστατικό και φραστικές συμπληρώσεις ή διορθώσεις στη διατύπωση.

δ. Διαγραφή του άρθρου 19 (πίνακας των μετόχων που έχουν δικαίωμα ψήφου), καθώς αποτελεί μη αναγκαία αντιγραφή διάταξης του Κ.Ν. 2190/1920.

ε. Αναρίθμηση των άρθρων 20 έως 33, η οποία καθίσταται αναγκαία λόγω της προτεινόμενης διαγραφής του άρθρου 19.

2. Ορισμός μελών της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 3693/2008.

3. Έγκριση αγοράς από την ΟΤΕ Α.Ε. δικών της μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920.

4. Ανακοίνωση αντικατάστασης παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v