Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Albio Holdings:Αύξηση κερδών για όμιλο και μητρική

Αύξηση 35% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε η Albio Holdings για τη χρήση του 2003, με τις πωλήσεις του ομίλου να υποχωρούν κατά 2,37%. Σε επίπεδο μητρικής τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφανίζουν σημαντική αύξηση 65%.

Albio Holdings:Αύξηση κερδών για όμιλο και μητρική
Αύξηση των κερδών και κάμψη των πωλήσεων ανακοίνωσε ο όμιλος της Albio Holdings για το 2003, ενώ το ίδιο διάστημα η μητρική παρουσίασε σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν κάμψη 2,37% στη χρήση του 2003 καθώς κατήλθαν στα 78,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με 80,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Σημειώνεται πως οι εξαγωγές του ομίλου παρουσιάζουν επίσης μείωση κατά 6,37% καθώς διαμορφώθηκαν στα 29,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με 31,4 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η υστέρηση που εμφανίζει ο τζίρος είναι αποτέλεσμα της μείωσης των εξαγωγών η οποία οφείλεται κυρίως στην πτώση της τιμής του δολαρίου, ενώ επισημαίνεται πως για τη χρήση του 2004 η διοίκηση του ομίλου εκτιμά πως θα υπάρξει σημαντική αύξηση των εξαγωγών.

Στο εξεταζόμενο διάστημα τα συνολικά καθαρά κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν σε 3,38 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 2,49 εκατ. ευρώ του 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 35%.

Σε επίπεδο μητρικής τα καθαρά κέρδη προ φόρων της χρήσης 2003 παρουσιάζουν σημαντική αύξηση 176% καθώς έφτασαν στα 1.59 εκατ. ευρώ έναντι 574,37 χιλ. ευρώ του 2002.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Albio Holdings η εν λόγω αύξηση είναι αποτέλεσμα των αυξημένων μερισμάτων της χρήσης 2002 που η εταιρία εισέπραξε από τις θυγατρικές, καθώς επίσης από τα μερίσματα των χρεογράφων και την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α.Α.

Τα κέρδη της μητρικής εταιρίας μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων της μειοψηφίας ανήλθαν κατά την χρήση 2003 σε 2,49 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 65%.

Εξάλλου, επισημαίνεται πως στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας 1999-2003 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 44 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 προβλέπονται νέες επενδύσεις ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου εκτιμά πως οι θυγατρικές εταιρίες μετά την αναδιάρθρωσή τους και τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν έχουν βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα τους καθώς επίσης έχουν αυξήσει την παραγωγική τους δυναμικότητα με αποτέλεσμα να μπορούν μελλοντικά να αυξήσουν τον τζίρο τους και κατ΄ επέκταση τα καθαρά τους κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v