Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Βελτίωση οικονομικών μεγεθών στο 2003

Βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση εμφανίζει ο όμιλος της Info-Quest το 2003, καθώς έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει η δραστηριότητα της Q- telecom στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Info-Quest: Βελτίωση οικονομικών μεγεθών στο 2003
της Αντιόπης Σχοινά

Βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση εμφανίζει ο όμιλος της Info-Quest το 2003, καθώς έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει η δραστηριότητα της Q- Telecom στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε 474,5 εκατ. ευρώ, με αρνητικό αποτέλεσμα 8,2 εκατ. ευρώ, καλύτερο ωστόσο από τις προβλέψεις κατά 2 εκατ. ευρώ.



Όσον αφορά τα κέρδη, αν εξαιρέσουμε την δραστηριότητα της Q- Telecom, σε ενοποιημένο επίπεδο, τα καθαρά προ φόρων κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2002, ανερχόμενα στα 6,4 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασαν και τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφούμενα σε 22,2 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τον κλάδο της πληροφορικής ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 324,3 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47%, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 121%.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της πληροφορικής, ανήλθε σε 260,4 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 63% ανερχόμενα σε 12,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 6,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,6 εκατ. ευρώ το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v