Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Δικαστική δικαίωση για Λοταρία Οχάιο

Η αμφισβητούμενη κατακύρωση της Λοταρίας του Οχάιο στην ελληνική Intralot έγειρε τελικά υπέρ της Intralot, έπειτα απο απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Intralot: Δικαστική δικαίωση για Λοταρία Οχάιο
Η αμφισβητούμενη κατακύρωση της Λοταρίας του Οχάιο στην ελληνική Intralot έγειρε τελικά υπέρ της Intralot, έπειτα από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, δίνοντας τέλος στην αγωνία της διοίκησης της εταιρίας που κέρδισε πέρυσι μία από τις πλουσιότερες λοταρίες της Αμερικής, αλλά την μπλοκάρισε ο μεγάλος ανταγωνιστής της.

«Η Επιτροπή της Λοταρίας του Οχάιο ενήργησε ορθά όταν κατακύρωσε το συμβόλαιο για διαδικτυακά παιχνίδια σ’ έναν νέο πάροχο πέρυσι», αποφάσισε το δικαστήριο της Νομαρχίας Φράνκλιν του Οχάιο χθες.

Η σχετική απόφαση του δικαστή κ. John F. Bender σημαίνει ότι η Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει χρησιμοποιώντας την Intralot αντί της Gtech για να προσφέρει διαδικτυακά παιχνίδια, αρχής γενομένης τον Ιούλιο. 

Στη 49 σελίδων απόφαση που κοινοποιήθηκε χθες έπειτα από δίκη η οποία διήρκεσε πέντε ημέρες πέρυσι, ο δικαστής Bender από το Φράνκλιν απέρριψε αίτημα της Gtech που θα πάγωνε την κατακύρωση του διετούς συμβολαίου (με δικαίωμα ανανέωσης για τέσσερες διετίες) στην Intralot (εκτιμώμενης αξίας 170 εκατ. δολαρίων για μία δεκαετία).

Στελέχη της πολιτειακής Λοταρίας του Οχάιο είπαν ότι το συμβόλαιο διενέργειας της Λοταρίας που απονεμήθηκε τον περασμένο Ιούνιο μπορεί να εξοικονομήσει στην Πολιτεία 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο σε σύγκριση με τις τρέχουσες τιμές που χρεώνει η Gtech και 3 εκατ. δολάρια πάνω απο τις νέες προτεινόμενες τιμές της Gtech.

Η Gtech, η μεγαλύτερη εταιρία του χώρου στον κόσμο, θυγατρική της ιταλικής Lottomatica, διαχειριζόταν τη λειτουργία της λοταρίας του Οχάιο από το 1985.

Η Gtech, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει 30 μέρες διορία για να εφεσιβάλει την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v