Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Δικαστικές εξελίξεις στη διαμάχη με Intralot

Την ακύρωση από το Εφετείο Αθηνών απόφασης διαιτητικού δικαστηρίου, η οποία υποχρεωνε τον ΟΠΑΠ σε καταβολή αποζημιώσεων προς την Intralot, ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Την προσφυγή της στον Άρειο Πάγο προαναγγέλει η Intralot. Ποιες επιδράσεις βλέπει η Marfin Hellenic.

ΟΠΑΠ: Δικαστικές εξελίξεις στη διαμάχη με Intralot
Επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί πως έγινε δεκτή η αγωγή ακύρωσης της εταιρίας κατά απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου, εξέδωσε πριν από λίγο ο ΟΠΑΠ, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr.

Σύμφωνα με την παλαιότερη απόφαση 2/2002 του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την οποία, όπως αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, ακύρωσε με απόφασή του το Εφετείο Αθηνών, ο ΟΠΑΠ είχε την υποχρέωση να καταβάλει αποζημίωση 37,417 εκατ. ευρώ στην Intralot για κάθε χρόνο καθυστέρησης στην έναρξη του στοιχήματος επί κυνοδρομιών και ιπποδρομιών.

Με την έκδοση της 953/2004 απόφασης του εφετείου Αθηνών υποχρέωση καταβολής της αποζημίωσης δεν υφίσταται πλέον, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ.

Στο θέμα υπήρξε παρέμβαση της Intralot, η οποία γνωστοποίησε τα εξής ότι η ”υπ’ αριθμ. 2/2003 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκρινε κατ’ ουσία την παραβίαση συμβατικών υποχρεώσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. κρίθηκε για τυπικούς λόγους άκυρη από το Εφετείο Αθηνών”.

Η απόφαση του Εφετείου, αναφέρει η Intralot, όπως επανειλημμένα έχει δηλωθεί από την INTRALOT θα κριθεί στο επίπεδο του Αρείου Πάγου, στον οποίο θα προσφύγει η εταιρεία μας. Οι Νομικοί Σύμβουλοι της εταιρείας μας μελετούν την απόφαση, η οποία εκ πρώτης όψεως εμφανίζει σοβαρές πλημμέλειες, προκειμένου να ασκήσουν την αναίρεση στον Άρειο Πάγο εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.

Υπογραμμίζεται, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Intralot, ότι με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών επιβεβαιώνεται η ισχύς της διαιτητικής ρήτρας για την επίλυση των συμβατικών διαφορών και έτσι το Διαιτητικό Δικαστήριο παραμένει ως το μόνο αρμόδιο για την επίλυση της ουσίας της διαφοράς, ενώ υπενθυμίζεται ότι η επιδικασθείσα αποζημίωση δεν έχει συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα της INTRALOT A.Ε.

Εξάλλου, σε πιθανή αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ είναι πιθανόν να οδηγήσει σύμφωνα με τη Marfin Hellenic η νίκη του οργανισμού στη διαιτησία με την Intralot.

H Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ένα παρόμοιο θετικό αποτέλεσμα είναι πιθανόν να προκαλέσει αύξηση της τιμής στόχου από τα 13,8 στα 14,5 ευρώ, καθώς από την αποτίμηση της εταιρίας έχει ήδη εξαιρεθεί ποσό ύψους 218 εκατ. ευρώ.

Για την Intralot, η Marfin Hellenic δεν έχει συμπεριλάβει τις ενδεχόμενες επιδράσεις από πιθανή νίκη της στη διαιτησία, ούτε στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή ούτε στην αποτίμηση της εταιρίας.

Συνεπεία αυτών, η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο και τη σύσταση σε 20,8 ευρώ και outperform, αντίστοιχα, ενώ θεωρεί την πίεση στη μετοχή ως ευκαιρία για αγορές.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, ότι με τη με αριθμό 953/2004 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, έγινε δεκτή η αγωγή ακυρώσεως της εταιρίας κατά της 2/2003 Απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, σχετικά με τη διαφορά με την Intralot για την μη εισαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος στις 29/03/2001. Με την 2/2003 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου o ΟΠΑΠ είχε καταδικασθεί να καταβάλει στην ανάδοχο εταιρία Intralot το ποσό των 37.417.000 ευρώ, για κάθε χρόνο καθυστέρησης του ιπποδρομιακού και κυνοδρομιακού στοιχήματος από 29/03/2001 και μέχρι την λήξη της σύμβασης. Μετά την έκδοση της 953/2004 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, τέτοια υποχρέωση δεν υφίσταται για την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v