Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Τι είπε για Ολυμπιακή- Ακτοπλοΐα

Καμία πρόθεση για πώληση πλειοψηφικού πακέτου του της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν υπάρχει από την πλευρά του Ομίλου MIG ξεκαθάρισε πριν από λίγο από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Βγενόπουλος: Τι είπε για Ολυμπιακή- Ακτοπλοΐα
Την πρόθεση του ομίλου της MIG για παραμονή τόσο στην ακτοπλοϊκή γραμμή της κρήτης, όσο και στην Ολυμπιακή Αεροπορία ξεκαθάρισε πριν από λίγο από το Ηράκλειο, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος με αφορμή την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο του πλοίου SUPERFAST XII της Attica Group. 
  
Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος, δεν υπάρχει καμία πρόθεση για πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι η MIG σε καμία εταιρεία από αυτές που έχει εξαγοράσει δεν έχει προχωρήσει σε πώληση πλειοψηφικού πακέτου, με εξαίρεση την περίπτωση του ΟΤΕ όπου όμως ο Όμιλος δεν κατείχε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της MIG τόνισε ότι «είναι τιμή μας να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε την ιστορία της Ολυμπιακής, είναι κομμάτι της ζωής μας, είναι παιδί μας, κομμάτι του συναισθήματός μας και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε».

Ερωτηθείς για την διαδικασία προσλήψεων που έχει ξεκινήσει η MIG και στην οποία αντιδρούν οι πιλότοι της Ολυμπιακής ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι ο Όμιλος έχει υιοθετήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων στην οποία όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει το βιογραφικό του.

Τα κριτήρια της πρόσληψης που θα ισχύσουν και αφορούν το σύνολο των υποψηφίων είναι: καταλληλότητα, εμπειρία, γνώση και διάθεση δουλειάς.

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι με βάση την συμφωνία που υπάρχει οι νυν εργαζόμενοι της Ολυμπιακής θα πάρουν τα προνόμια που έχουν θεσμοθετηθεί γι αυτούς ενώ αν θέλουν μπορούν να υποβάλλουν βιογραφικά για πρόσληψη στη νέα εταιρεία, η οποία θα περάσει στον απόλυτο έλεγχο της MIG από την 1η Οκτωβρίου.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του Ομίλου MIG ότι στόχος για την επόμενη μέρα είναι να ανακτήσει η Ολυμπιακή μερίδιο αγοράς, «να βάλουμε δίπλα στο όνομα της ΟΑ τις λέξεις ποιότητα και ανταγωνιστικότητα για να ξανακάνει η Ολυμπιακή όλους τους Έλληνες υπερήφανους», κατέληξε. 

"Ηρθαμε στην Κρήτη για να μείνουμε"
 
Την πρόθεση της Attica Group, εταιρείας μέλος του Ομίλου MIG, να παραμείνει για πάντα στην αγορά της Κρήτης ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην ίδια συνέντευξη Τύπου. «Ήρθαμε στη Κρήτη για πάντα και δε θα φύγουμε ποτέ» σημείωσε με έμφαση.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής του ανταγωνισμού. Ανοίγουμε δρόμους σε μια οικονομία που προσφέρει προϊόντα ανταγωνιστικά, δίνουμε επιλογές στον καταναλωτή με τη βελτίωση υπηρεσιών και του ανταγωνισμού . Η ύπαρξη μας εδώ είναι χρήσιμη και αναγκαία», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της MIG.

Επιδίωξη του Ομίλου όπως ανέφερε είναι να αναδειχθεί η Κρήτη ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως και προς την κατεύθυνση αυτή ο Όμιλος στοχεύσει να συνεισφέρει τόσο με την ακτοπλοϊκή του εταιρεία όσο και με την απόκτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστική η σύνδεση μιας περιοχής και με πλοίο και με αεροπλάνο, καθώς όπως σημείωσε είναι διαφορετικά και τα χαρακτηριστικά του επιβάτη του κάθε μέσου. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνδέουμε προορισμούς και με πλοία και με αεροπλάνα, να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με όλους τους τρόπους.

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε σημαντικό κίνητρο τον ανταγωνισμό καθώς όπως τόνισε πέρα από το επιχειρηματικό κέδρος υπάρχει και η ικανοποίηση του επιχειρηματία, μάλιστα αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να υπάρχει ικανοποίηση εάν δεν υπάρχει κανένας για να κερδίσεις

Ο κ. Βγενόπουλος ερωτηθείς για την οικονομική κρίση σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτή βρίσκεται στην αρχή της ή στη μέση, ωστόσο τόνισε ότι οι ηγέτες επιχειρηματικών ομίλων θα προχωρήσουν σε πράξεις και θα αναλάβουν τις ευθύνες για να αντιμετωπισθεί η κρίση.

Μεγάλη αγορά στην οποία η Attica Group, ως μεγάλη εταιρεία επιθυμεί παρουσία, χαρακτήρισε την Κρήτη ο διευθύνων σύμβουλος της Attica κ. Πέτρος Βέττας ο οποίος παραδέχθηκε τις ιδιαίτερες δυσκολίες της συγκεκριμένης αγοράς στην οποία δραστηριοποιούνται παραδοσιακές εταιρίες, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά της Attica Group θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να κερδίσει την θέση που της αξίζει παίζοντας κυρίως το χαρτί της ποιοτικής υπηρεσίας.

Ο κ. Βέττας τόνισε ότι η ακτοπλοϊκή αγορά της Κρήτης είναι μια μεγάλη αγορά αντίστοιχη της Αδριατικής και η Attica Group εδώ και καιρό σχεδίαζε την κάθοδό της στην συγκεκριμένη αγορά ενώ από τα αποτελέσματα της επέκτασης στο Ηράκλειο θα εξαρτηθεί αν η εταιρεία θα επεκταθεί στο μέλλον και σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Attica Group στα σχέδιά της είναι η δρομολόγηση δύο νέων πλοίων στις γραμμές της Αδριατικής επίσης, όπως ανέφερε δύο νέα πλοία θα δρομολογηθούν και στις γραμμές του Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά τις κινήσεις αυτές.

Να σημειώσουμε τέλος ότι παρών εκδήλωση ήταν και ο τέως ιδιοκτήτης της Attica κ. εφοπλιστής κ. Περικλής Παναγόπουλος στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v