Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Προς διανομή δωρεάν μετοχών

Τη διανομή πέντε νέων μετοχών για κάθε δέκα παλαιές θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη γενική συνέλευση των μετόχων, ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής της αξίας των κτιρίων και των εδαφικών εκτάσεων που δημιούργησαν υπεραξία 102,2 εκατ. ευρώ.

Εθνική Ασφαλιστική: Προς διανομή δωρεάν μετοχών
Τη διανομή πέντε νέων μετοχών για κάθε δέκα παλαιές θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής της αξίας των κτιρίων και των εδαφικών εκτάσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την εν λόγω αναπροσαρμογή προέκυψε υπεραξία μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου ποσού 102.252.003,09 ευρώ, η οποία μεταφέρθηκε στα Ίδια Κεφάλαια της εταιρίας για κεφαλαιοποίηση.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα προτείνει την αλλαγή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2 ευρώ, σε 2,50 ευρώ, ενώ το εναπομείναν υπόλοιπο θα παραμείνει σε λογ/σμό αποθεματικού στα Ίδια Κεφάλαια.

Σημειώνεται πως στις 31-12-2003 τα Ίδια Κεφάλαια της εταιρίας μαζί με την υπεραξία των ακινήτων ανέρχονται σε 271.719.268,09 ευρώ και οι ασφαλιστικές (τεχνικές) προβλέψεις σε 1.262.119.104,97 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το περιθώριο φερεγγυότητας της Εθνικής Ασφαλιστικής την 31-12-2003 καλύπτεται, περίπου, τρεις φορές από τα Ίδια Κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v