Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κωστόπουλος: Εκτός μόδας τα deals (update)

Απέρριψε το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικής συνεργασίας της Alpha Bank με άλλο ίδρυμα για τα επόμενα 2- 3 χρόνια ο κ. Γ. Κωστόπουλος, ενώ ανακοίνωσε τη διανομή 2 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές. Ο ίδιος προανήγγειλε και πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στη μετοχή.

Γ. Κωστόπουλος: Εκτός μόδας τα deals (update)
του Γιώργου Μαντέλα

Το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικής συνεργασίας για την Alpha Bank στα επόμενα 2- 3 χρόνια απέκλεισε ο Πρόεδρος της Alpha Bank, Γ. Κωστόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

”Δεν είναι της μόδας- για πολλούς λόγους, φορολογικούς και άλλους”, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι βασικός στόχος της Alpha είναι να γίνει νούμερο 1 τράπεζα στην Ελλάδα. ”Είμαστε ήδη πολύ κοντά”, τόνισε.

Ο ίδιος, ανακοίνωσε ακόμα τη διανομή δύο δωρεάν μετοχών για κάθε 10 παλαιές, οι οποίες θα προκύψουν από την υπεραξία που καταγράφει ο όμιλος, συνολικού ποσού 464 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών. Όπως είπε, σχετική απόφαση θα λάβει η επόμενη γ.σ., όπου και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες, ενώ δικαιολογώντας την απόφαση τόνισε ότι αυτό γίνεται διότι η διοίκηση δεν θέλει να ”ξαναπαρατηρηθεί το φαινόμενο η τιμή της μετοχής να φτάσει τα 9,5 ευρώ και η διοίκηση να μην μπορεί να κάνει τίποτα”.

”Με αυτή την κίνηση στοχεύουμε στη σταθεροποίηση της μετοχής”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος.

Ο ίδιος επανέλαβε επίσης ότι οι προμήθειες είναι ”αναγκαίο κακό” εφόσον θέλουμε να δίνουμε τα χαμηλότερα επιτόκια χορηγήσεων και τα υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων. Άλλωστε, πρόσθεσε, το κόστος θα πρέπει να το πληρώνουν αυτοί που το δημιουργούν.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ζητώντας να γίνει ακόμα πιο ευέλικτη, εάν όπως είπε θέλουμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, είπε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να ασχοληθεί εκτός από την αγορά εργασίας και με το ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και με το να δημιουργήσει το σωστό περιβάλλον για επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v