Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 18,3% στα κέρδη προ φόρων το 2003

Αύξηση 18,3% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της Intralot στη χρήση του 2003 και ανήλθαν σε 88,7 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. ευρώ το 2002. Οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών, ενώ η εταιρία δίνει έμφαση στις διεθνείς δραστηριότητες.

Intralot: Αύξηση 18,3% στα κέρδη προ φόρων το 2003
Αύξηση 18,3% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της Intralot στη χρήση του 2003 και ανήλθαν σε 88,7 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ η εταιρία δίνει έμφαση στις διεθνείς δραστηριότητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, ανήλθε σε 320,4 εκατ. ευρώ έναντι 319,3 εκατ. ευρώ του έτους 2002, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 18,3% και ανήλθαν σε 88,7 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2002.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 17,4% και ανήλθαν σε 102,3 εκατ. ευρώ από 87,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 110,4 εκατ. ευρώ έναντι 93,9 εκατ. ευρώ το 2002 σημειώνοντας αύξηση 17,6%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 19,3% και ανήλθαν σε 69 εκατ. ευρώ έναντι 57,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 320,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 96,6 εκατ. ευρώ.

Το 2003 η εταιρία Intralot, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνέχισε τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στη διεθνή αγορά, εκπληρώνοντας τους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκηση της. Παράλληλα, η εταιρία διατήρησε τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα ίδια επίπεδα -παρά την παύση πωλήσεων του Στιγμιαίου Λαχείου ”ΞΥΣΤΟ” από τις 8/9/2003- καθώς οι διεθνείς δραστηριότητες αποτελούν το 24% του κύκλου εργασιών του Ομίλου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εξελίξεις αναφορικά με τις δραστηριότητες στο εξωτερικό είναι οι ακόλουθες:

* Η θυγατρική INTRALOT USA σημείωσε μια σημαντική επιτυχία, καθώς υπέγραψε 7-ετή σύμβαση με την πολιτεία της Νεμπράσκα για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου on-line κεντρικού συστήματος διαχείρισης, την εγκατάσταση τερματικών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Με την σύμβαση αυτή, η INTRALOT κατέστη η πρώτη μη-Αμερικανική εταιρία που διείσδυσε στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

* Στο Περού, η Intralot εξαγόρασε την Tektron, την μεγαλύτερη εταιρία τυχερών παιχνιδιών στην χώρα κατέχοντας πλέον ηγετική θέση στην τοπική αγορά, ενώ παράλληλα εισήγαγε και νέα παιχνίδια.

* Στη Χιλή, η εταιρία υπέγραψε τον Δεκέμβριο νέα σύμβαση με τον Κρατικό Οργανισμό Polla Chilena de Beneficencia για την διεξαγωγή παιχνιδιών προκαθορισμένου στοιχήματος. Το 2004 αναμένεται να αποτελέσει μια σημαντική χρονιά, καθώς θα ξεκινήσει και η διάθεση τυχερών παιχνιδιών μέσω εναλλακτικών δικτύων πώλησης (σταθερή - κινητή τηλεφωνία, Internet) και η διεξαγωγή πληρωμών λογαριασμών και οικονομικών συναλλαγών μέσω του συστήματος της Intralot.

* Στη Μολδαβία, η θυγατρική Loteria Moldovei αναβάθμισε το δίκτυο και το κεντρικό της σύστημα, ενώ παιχνίδια Videolotto και προκαθορισμένου στοιχήματος εισήχθησαν πρόσφατα στη αγορά. Το 2003, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 53% και το 2004 αναμένεται να σημειωθεί σημαντική αύξηση, καθώς θα είναι το πρώτο έτος λειτουργίας των νέων παιχνιδιών.



* Στη Ρουμανία, η θυγατρική LOTROM εμφάνισε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, καθώς συνεχίστηκε με επιτυχία η εξάπλωση των παιχνιδιών Videolotto σε όλη τη χώρα. Η εταιρία προετοιμάζεται να παρουσιάσει εντός του 2004 και παιχνίδια προκαθορισμένου στοιχήματος στην χώρα, έπειτα από την υπογραφή σχετικής συμβάσεως τον Δεκέμβριο του 2003.

* Στη Βουλγαρία, η Eurofootball έκλεισε το έτος με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, Μετά την εγκατάσταση του νέου on-line συστήματος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 130% στην περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

* Στη Σερβία, η θυγατρική Yugolot εμφάνισε ικανοποιητικά αποτελέσματα για το 2003, καθώς τα παιχνίδια που διαχειρίζεται σημείωσαν αύξηση πωλήσεων.

* Στην ΠΓΔΜ, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του on-line συστήματος σε όλα τα πρακτορεία του κρατικού οργανισμού ”Lotarija na Makedonija”.

Τέλος, οι δραστηριότητες της Intralot στην Ελλάδα το 2003 σημείωσαν ανοδική πορεία, καθώς σημαντική αύξηση παρουσίασε ο τζίρος του παιχνιδιού ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” του ΟΠΑΠ που οργανώνει η Εταιρία Στοιχημάτων και ανήλθε σε 1.647,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2002. Όσον αφορά το Στιγμιαίο Λαχείο ”ΞΥΣΤΟ”, η σύμβαση του οποίου έληξε στις 8 Σεπτεμβρίου 2003, οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 122 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, αναφέρει η εταιρία, ότι για το 2004, η έναρξη λειτουργίας των νέων έργων, καθώς και η πρόσφατη υπογραφή της αποκλειστικής άδειας λειτουργίας και διαχείρισης όλων των τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας για 8 χρόνια θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αποτελεσμάτων της Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v