Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Ολοκλήρωση έργων λογισμικού για σχολεία

Την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων προμήθειας έτοιμου εκπαιδευτικού λογισμικού για τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ, ανακοινώνει η MLS Πληροφορική.

MLS: Ολοκλήρωση έργων λογισμικού για σχολεία
Την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων προμήθειας έτοιμου εκπαιδευτικού λογισμικού για τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ, ανακοινώνει η MLS Πληροφορική, η εταιρία-leader στην ελληνική αγορά εκπαιδευτικού λογισμικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η MLS ολοκλήρωσε την παράδοση στα σχολεία όλων των έτοιμων εκπαιδευτικών λογισμικών, τα οποία ανέλαβε να υλοποιήσει έπειτα από διαγωνισμούς του Ελληνικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι πληρωμές όλων των έργων από τους παραπάνω φορείς.

Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά λογισμικά υποστηρίζουν τη διδασκαλία μαθημάτων για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, καθώς και για το Σύστημα Μαθητείας της Κύπρου.

Όπως επισημαίνετα, τα έσοδα (άνω των 2 εκατ. ευρώ) από την υλοποίηση των έργων προμήθειας εκπαιδευτικού λογισμικού θα αντικατοπτρίζονται κατά ένα μέρος στα μεγέθη της χρήσης του 2008 και κατά ένα μέρος στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2009.

Εξάλλου, η εταιρία αναμένεται να ωφεληθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια από την εισαγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού για όλα τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για γενικευμένη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, ανάλογες ενέργειες αναμένεται να κλιμακωθούν στο προσεχές μέλλον καταλήγοντας στη διανομή εκπαιδευτικού λογισμικού για κάθε μάθημα και σε κάθε μαθητή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v