Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ανάληψη νέου έργου από θυγατρική της

Νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ ανέλαβε η Ιntrasoft International, μέλος του ομίλου της Intracom.

Intracom: Ανάληψη νέου έργου από θυγατρική της
Νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ ανέλαβε η Ιntrasoft International, μέλος του ομίλου της Intracom.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Intrasoft, το νέο έργο αφορά τον μεγαλύτερο κόμβο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (CORDIS ) ενώ η σύμβαση έχει διάρκεια 2 ετών με προοπτική ανανέωσης για 2 ακόμη έτη.

Στο πλαίσιο του νέου έργου, σημειώνει η εταιρία, η Ιntrasoft International, ως κύριος ανάδοχος στα υποέργα ανάπτυξης του κύριου συστήματος πληροφοριών από το 1993, και της ευθύνης όλων των λειτουργιών του από το 1998, καθώς και ως υπεργολάβος έργο της Βελγικής εταιρείας TRASYS, αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών στους τομείς: ανάπτυξη, παραγωγή και διαχείριση περιεχομένου, μεταφράσεις, μάρκετινγκ και σχέσεις πελατών και ανάπτυξη συστημάτων υποδομής και διάχυσης πληροφοριών.

Τα 3 ανωτέρω υποέργα (από τα 5 συνολικά του έργου) αντιπροσωπεύουν τους πλέον βασικούς άξονες που συμβάλλουν, σύμφωνα με την Ιntrasoft, στην επιτυχή και αποτελεσματική λειτουργία του CORDIS.

Η ανάθεσή τους στην Ιntrasoft International, συνεχίζει η ανακοίνωση, και τους συνεργάτες της αντανακλά τη σημαντική συμβολή της εταιρείας στη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του CORDIS.

Το έργο του νέου CORDIS, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, είναι ένα από τα βασικότερα έργα στον τομέα της ηλεκτρονικής πληροφόρησης δεδομένου ότι το CORDIS αποτελεί το βασικότερο μέσο πληροφόρησης και έναν από τους πλέον διαδεδομένους κόμβους (http://www.cordis.lu) των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων σε θέματα έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, προσφέροντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών με έγκυρη και περιεκτική κάλυψη στις πέντε κύριες γλώσσες της ΕΕ (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά), ενώ δέχεται καθημερινά περίπου 1 εκατομμύριο επισκέψεις.

Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω υπηρεσιών συλλογής, επεξεργασίας και εκμετάλλευσης βάσεων δεδομένων, εκτενούς βιβλιοθήκης εγγράφων και πλήθους ανεξάρτητων προγραμμάτων και υπηρεσιών που φιλοξενούνται στο περιβάλλον του, όπως πχ. FP6, ERA, ΕPSS, Presidency services, Gate2Growth, IRC, Trend Chart, κλπ.

Η Intrasoft καταλήγει πως με την κατακύρωση και αυτού του έργου, παγιώνει περαιτέρω τη θέση της, ως ένας από τους κύριους προμηθευτές υπηρεσιών στον τομέα της ηλεκτρονικής πληροφόρησης και ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών (e-government).

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται πως, ο όμιλος Intrakom έχει παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη του CORDIS και έχει συμβάλει σημαντικά στην επικράτηση και διάδοσή του ως ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης, αφού από το 1993 συμμετείχε στην ανάπτυξη του κύριου συστήματος πληροφοριών, ενώ από το 1998 είχε την ευθύνη όλων των λειτουργιών του (διαχείριση, ανάπτυξη λογισμικού, λειτουργία περιβάλλοντος, προώθηση της υπηρεσίας, κλπ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v