Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Ομολογιακό δάνειο 75 εκατ. ευρώ

Σε υπογραφή ομολογιακού δανείου ύψους 75 εκατ. ευρώ προχώρησε η εταιρία Μύλοι Λούλη, με σκοπό την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της στις τράπεζες. Ειδικότερα, στοχεύει να αποπληρώσει το κοινοπρακτικό δάνειο 44,8 εκατ. ευρώ και τα βραχυπρόθεσμα δάνεια 30,2 εκατ. ευρώ.

Μύλοι Λούλη: Ομολογιακό δάνειο 75 εκατ. ευρώ
Σε υπογραφή ομολογιακού δανείου ύψους 75 εκατ. ευρώ προχώρησε η εταιρία Μύλοι Λούλη, με σκοπό την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της στις τράπεζες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, από το ποσό των 75 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθεί κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 44,8 εκατ. ευρώ, καθώς και βραχυπρόθεσμα δάνεια συνολικού ύψους 30,2 εκατ. ευρώ, τα οποία η εταιρία είχε χρησιμοποιήσει την τελευταία εξαετία προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά σημεία των επενδυτικών αυτών προγραμμάτων ήταν η εξαγορά της Μύλοι Αγίου Γεωργίου και των θυγατρικών της εταιριών στη Ρουμανία Titan SA και Mopan SA, καθώς και η εξαγορά της εταιρίας Sofia MEL S.A. στη Βουλγαρία και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων αυτής.

Παράλληλα, τονίζεται η δημιουργία των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του ομίλου στη Σούρπη Μαγνησίας και το Βουκουρέστι Ρουμανίας (Moara Loulis S.A.), καθώς και η εγκατάσταση νέου μύλου στην εταιρεία Mopan S.A. (Targu Mures Ρουμανίας).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας.

Να σημειωθεί πως τη διοργάνωση του δανείου ανέλαβαν από κοινού η Alpha Τράπεζα και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με τη συμμετοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων EFG Eurobank Ergasias, Τράπεζα Πειραιώς, Εμπορική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα και Λαϊκή Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v