Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηεμμανουήλ: Δικαίωση ΟΠΑΠ από Ευρωκοινοβούλιο

Το ευρωπαικό Κοινοβούλιο δικαίωσε τις θέσεις του ΟΠΑΠ για την πειρατεία στο internet δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

Χατζηεμμανουήλ: Δικαίωση ΟΠΑΠ από Ευρωκοινοβούλιο
Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο δικαίωσε τις θέσεις του ΟΠΑΠ για την πειρατεία στο internet, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

"Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με συντριπτική πλειοψηφία 544 ψήφων έναντι 36, έδωσε σήμερα αποστομωτική απάντηση στους πειρατές τους Internet.

Μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας για αυστηρό έλεγχο σε εθνικό επίπεδο της διαδικτυακής αγοράς παιγνίων, έρχεται τώρα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επιβεβαιώσει ότι η διατήρηση της αρμοδιότητας για τον έλεγχο των παιγνίων από τη χώρα του πελάτη αποτελεί ευρωπαϊκή δημόσια πολιτική", υπογράμμισε ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

"Οι θέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. δικαιώνονται, κατά συνέπεια, πλήρως. Πρέπει να σημειώσω, μάλιστα, ότι το τελικό κείμενο περιέχει σχεδόν όλες τις τροπολογίες που υποστήριξε η εταιρεία μας. Αντιθέτως, παρά το ισχυρό lobbying των πειρατών του Διαδικτύου, το εναλλακτικό κείμενο έκθεσης που εξυπηρετούσε τις θέσεις τους, απορρίφθηκε, συγκεντρώνοντας τον εξευτελιστικά μικρό αριθμό των 74 ψήφων επί 657 ψηφισάντων.

Ως προς το τελικό αποτέλεσμα, θα ήθελα να τονίσω τη συμβολή του κ. Μαυρομμάτη, που με την Λευκή Βίβλο του για τον αθλητισμό, αλλά και τις άοκνες προσπάθειες διαφώτισης των συναδέλφων του στο σημερινό ζήτημα, έθεσε φραγμό στα σχέδια ορισμένων. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αγγελάκα, που οι τροπολογίες που κατέθεσε κατά τη συζήτηση της νέας έκθεσης υπήρξαν καθοριστικές για τη δικαίωση της ελληνικής θέσεως", τόνισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v