Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Ολυμπιακή: Συγχωνεύει θυγατρικές στις ΗΠΑ

Στις 31/5 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η απορρόφηση της Engle Holdings από τη Newmark Homes, αμερικανικές θυγατρικές της Τεχνικής Ολυμπιακής. Επίσης, η εισηγμένη ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας πώλησης της Westbrooke Acquisition, θυγατρική της Newmark, έναντι 41 εκατ. δολαρίων.

Τ. Ολυμπιακή: Συγχωνεύει θυγατρικές στις ΗΠΑ
Στις 31 Μαίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η συγχώνευση των αμερικανικών θυγατρικών της Τεχνικής Ολυμπιακής, Newmark Homes, Engle Holdings, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Υπενθυμίζεται, ότι η Technical Olympic, μοναδικός μέτοχος της Engle Holdings εξαγόρασε, μέσω ανοιχτής δημόσιας προσφοράς τον Νοέμβριο του 2000, το 100% της Engle Holdings, η οποία θα γίνει εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Newmark με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Με βάση την συμφωνία συγχώνευσης, κάθε μία κοινή μετοχή της Engle Holdings θα μετατραπεί σε 1.724,08294 μετοχές της Newmark. Στις 5 Απριλίου 2002 υπήρχαν 9.500 κοινές μετοχές της Engle Holdings, οι οποίες ανήκουν στην Technical Olympic. Έτσι, με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της Newmark στις 28 Μαρτίου 2002, η αποτίμηση της Engle Holdings θα είναι 278,8 εκατ. δολάρια.

Με βάση την συμφωνία, η Engle Holdings θα συγχωνευθεί με την Newmark, η οποία θα είναι η μοναδική οντότητα που θα προκύψει από την συγχώνευση. Αναφορικά με την Technical Olympic, κατέχει το 80% των κοινών μετοχών της Newmark. Σαν αποτέλεσμα της συγχώνευσης, η συμμετοχή της Technical Olympic θα αυξηθεί στο 91,75%.

Μια ειδική επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από 4 ανεξάρτητους Διευθυντές της Newmark, ενέκρινε την συγχώνευση αφού ανέλυσε την προτεινόμενη συναλλαγή και συμβουλεύτηκε έναν εξωτερικό χρηματοοικονομικό σύμβουλο, την Deutsche Bank Securities, ο οποίος και πρότεινε την εύλογη και δίκαιη σχέση συγχώνευσης από οικονομικής πλευράς.

Επισημαίνεται, ότι η συγχώνευση υπόκειται σε συγκεκριμένες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων:

- την προτεινόμενη αναχρηματοδότηση του χρέους της Newmark

- την αποπληρωμή του χρέους των 215,8 εκατ. δολαρίων της Engle Holdings

- την αποπληρωμή του χρέους των 47,1 εκατ. δολαρίων της Newmark

- την αποπληρωμή της υποχρέωσης της Technical Olympic που δημιουργήθηκε κατά την διαδικασία απόκτησης της Engle Homes το Νοέμβριο 2002.

Επίσης, η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε την υπογραφή οριστικής συμφωνίας πώλησης της Westbrooke Acquisition Corp., θυγατρική της Newmark, στην Standard Pacific Corp. έναντι του ποσού των 41 εκατ. δολαρίων τοις μετρητοίς, αυξομειούμενο με οποιαδήποτε κέρδη ή ζημίες επηρεάζουν την καθαρή θέση της κατά το χρονικό διάστημα από 31/12/2001 και μέχρι την ημέρα μεταβίβασης.

Η ανωτέρω οριστική συμφωνία πώλησης περιλαμβάνει και την ανάληψη περίπου 54 εκατ. δολαρίων υποχρεώσεων της Westbrooke με τον αγοραστή. Η εταιρία πιστεύει ότι η ολοκλήρωση της πώλησης της Westbrooke θα δώσει την δυνατότητα στην Newmark να επανεπενδύσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια στις βασικές της αγορές ή και να επεκταθεί σε άλλες ταχύτητα αναπτυσσόμενες αγορές, των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v