Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Απέκτησε το 12,6% της ΑΜC

Yπεγράφη σήμερα στα Τίρανα η συμφωνία εξαγοράς από την COSMOTE του ποσοστού 12,6% της AMC, κυριότητας του Αλβανικού Δημοσίου. Το τίμημα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού ανήλθε σε 48,2 εκατ. ευρώ.

Cosmote: Απέκτησε το 12,6% της ΑΜC
Yπεγράφη σήμερα στα Τίρανα η συμφωνία εξαγοράς από την COSMOTE του ποσοστού 12,6% της AMC, κυριότητας του Αλβανικού Δημοσίου. Την σύμβαση υπέγραψαν ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Υφυπουργός Εθνικής Oικονομίας της Αλβανίας, κ. Enno Bozdo.

Το τίμημα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού ανήλθε σε 48,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η COSMOTE θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα (μέσω της κατά 97% θυγατρικής της COSMO-HOLDING ALBANIA S.A.) ποσοστό 95% της AMC.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά:

«Η COSMOTE, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο στη ΝΑ Ευρώπη. Η ενίσχυση του ποσοστού της COSMOTE στη θυγατρική της στην Αλβανία, AMC, θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση των ταμειακών ροών του Ομίλου, ενώ θα ενδυναμώσει περαιτέρω την πορεία ανάπτυξης της εταιρίας. Η ΑΜC κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στην αλβανική αγορά κινητής τηλεφωνίας, ενώ το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA της εταιρίας ξεχωρίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι επιδόσεις της AMC συνεισφέρουν σημαντικά στα συνολικά αποτελέσματα του Ομίλου COSMOTE».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v