Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Βραβείο Οικολογικού Προϊόντος

Η Frigoglass ανακοινώνει ότι παρέλαβε το Πρώτο βραβείο Οικολογικού Προϊόντος στο πλαίσιο διοργάνωσης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Βιώσιμης ανάπτυξης του ΣΕΒ.

Frigoglass: Βραβείο Οικολογικού Προϊόντος
Η Frigoglass ανακοινώνει σήμερα ότι παρέλαβε το Πρώτο βραβείο Οικολογικού Προϊόντος στο πλαίσιο διοργάνωσης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Βιώσιμης ανάπτυξης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Ευρωπαϊκά βραβεία για το περιβάλλον θεσμοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύουν στην αναγνώριση των Ελληνικών Εταιρειών που έχουν υιοθετήσει πρακτικές και έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

Τα κριτήρια αξιολόγησης έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πρακτικές που προάγουν τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την κοινωνική και οικονομική ευημερία. 

Σημειώνεται, ότι η Frigoglass έχει αναπτύξει μια περιβαλλοντική στρατηγική η οποία έχει ως στόχο τον περιορισμό της επίπτωσης που έχουν τα προϊόντα της στο περιβάλλον. Η στρατηγική αυτή βασίζεται σε 3 βασικούς άξονες: 1) Τη χρήση φυσικών ψυκτικών 2) Την εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας 3) Το σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων που μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα και σε μεγάλο βαθμό.

Στο πλαίσιο της παραπάνω στρατηγικής η Frigoglass ανέπτυξε το οικολογικό προϊόν FV650 CO2 για το οποίο και βραβεύτηκε. Η καινοτομία του FV650 CO2 έγκειται στην προηγμένη τεχνολογία του και στη χρήση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα φυσικό υλικό, από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτει βαθμό επιβάρυνσης θερμοκηπίου(GWP) ίσο με 1 ενώ το κοινό ψυκτικό υγρό διαθέτει GWP ίσο με 2500.
 
Όπως επισημαίνεται, το συγκεκριμένο μοντέλο επίσης διαθέτει energy saving controllers, η αλλιώς "έξυπνο- ηλεκτρονικό σύστημα" το οποίο μειώνει τη κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον κατά 20%.

Το πρωτοποριακό οικολογικό FV650 CO2, για το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί η εισαγωγή του στην αγορά, τοποθετήθηκε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο, καθώς και στην Αυστρία και στην Ελβετία στη διάρκεια των αγώνων Euro2008. 

Τέλος, σημειώνεται, ότι η Frigoglass είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή και προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων στον κλάδο των επαγγελματικών ψυγείων, με δραστηριότητες σε 15 χώρες και 4 ηπείρους. Το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια αγορά ψύξης το 2007 ανήλθε σε 18,3% με σημαντικά μερίδια αγοράς στην Ανατολική Ευρώπη (45%) στη Δυτική Ευρώπη (32%) και στην Αφρική (56%).

Στόχος της είναι η ανάπτυξη των κατάλληλων λύσεων και ο συνεχής σχεδιασμός νέων προϊόντων στην επαγγελματική ψύξη που θα υποστηρίζουν τις πωλήσεις των πελατών της στο κανάλι της άμεσης κατανάλωσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χρήση νέων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, ικανών να εφαρμοστούν σε όλη την γκάμα των προϊόντων που διαθέτει στους πελάτες της.

Οι πελάτες της είναι μεγάλοι εμφιαλωτές της Coca-Cola (Coca-Cola Tρία Έψιλοv, Coca-Cola Enterprises, Coca-Cola Amatil) σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και ζυθοποίες(Heineken, Calsberg, SABMiller, Inbev, Efes,)και πελάτες γαλακτοκομικών (Νestle, Danone).

Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει την δέσμευση μας στην διεξαγωγή των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική απόδειξη της ικανότητάς μας να παρέχουμε προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους, με γνώμονα τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και αποδοτικές ως προς το κόστος. Επιπλέον το οικολογικό αυτό προϊόν αντικατοπτρίζει το πάθος των ανθρώπων μας για καινοτόμες ιδέες και νέες τεχνολογίες οι οποίες αποτελούν υπόβαθρο όχι μόνο για την διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικής ψύξης αλλά και εφαλτήριο για την μελλοντική μας ανάπτυξη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v