Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Διαπραγματεύσεις με Τράπεζες για Βοτανικό

Η Μπάμπης Βωβός, σε σχέση με το project του Βοτανικού ανακοινώνει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις δύο κοινοπρακτούσες Τράπεζες, οι οποίες έχουν χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 125.000.000,00 ευρώ.

Βωβός: Διαπραγματεύσεις με Τράπεζες για Βοτανικό
Η Διοίκηση της εταιρίας Μπάμπης Βωβός, σε σχέση με τις εξελίξεις όσον αφορά το project του Βοτανικού ανακοινώνει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις δύο κοινοπρακτούσες Τράπεζες Alpha και Πειραιώς, οι οποίες έχουν χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 125.000.000,00 ευρώ, προκειμένου να καθοριστεί νέο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του εν λόγω δανείου, με βάση την εξέλιξη της δικασίμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο Τράπεζες εξ αρχής εξεδήλωσαν την πίστη τους στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι μέχρι στιγμής το ποσό που έχει εκταμιευθεί καλύπτει σχεδόν εξ ολοκλήρου τόσο την αξία κτήσης του οικοπέδου, όσο και το κόστος κατασκευής που έχει υλοποιηθεί.

Παράλληλα έχει συνταχθεί και σύμβαση προς υπογραφή μεταξύ των Τραπεζών και της εταιρίας για την χρηματοδότηση και του υπολοίπου κόστους κατασκευής, ύψους 110.000.000,00 ευρώ, ευθύς ως ενεργοποιηθεί η συνέχιση του έργου.

Σημειώνεται, ότι λόγω της σοβαρότητας της Διπλής Ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφ. Αλεξάνδρας, η εταιρία ευελπιστεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι άμεση και θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως επισημαίνεται, τα υπόλοιπα έργα της εταιρίας και πιο συγκεκριμένα δύο Τουριστικά Συγκροτήματα στον Πόρο και το Σούνιο, συνολικής αγοραίας αξίας πλέον των 120.000.000,00 ευρώ, δύο Κτιριακά Συγκροτήματα Γραφείων επί Λεωφ. Κηφισίας, αγοραίας αξίας πλέον των 30.000.000,00 ευρώ, καθώς και δύο Συγκροτήματα Κατοικιών στην Νέα Ερυθραία, συνολικής αξίας 28.000.000,00 ευρώ, συνεχίζονται κανονικά.

Επιπλέον η εταιρία, έχοντας εκδηλωμένο αγοραστικό και μισθωτικό ενδιαφέρον για γραφειακούς χώρους που ξεπερνούν τα 50.000,00 μ2, βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά οικοπέδων που θα της εξασφαλίσουν την δυνατότητα για την κατασκευή των αντίστοιχων Κτιρίων.

Η εταιρία παράλληλα διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, που αποτελείται από κατασκευασθέντα κτίρια, συνολικής καθαρής αγοραίας αξίας άνω των 634.000.000,00 ευρώ μετά την αφαίρεση χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με την αποτίμηση της Colliers που συντάχθηκε 30/6/2008, εκμισθωμένα με μακροχρόνιες εγγυημένες μισθωτικές συμβάσεις σε μεγάλες εταιρίες τόσο της Ελλάδος, όσο και του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v