Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή ΟΤΕ στο ΣτΕ κατά ΕΕΤΤ

Κατά ορισμένων σημείων της απόφασης της ΕΕΤΤ για τα τιμολόγια του ΟΤΕ στρέφεται η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε σήμερα Δευτέρα, ο Οργανισμός στο ΣτΕ. Εξάλλου, στο Βουκουρέστι μεταβαίνουν αύριο στελέχη του Οργανισμού λόγω της γ.σ. της Rom Telecom.

Προσφυγή ΟΤΕ στο ΣτΕ κατά ΕΕΤΤ
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την ακύρωση συγκεκριμένων σημείων της απόφασης της ΕΕΤΤ που αφορά τα τιμολόγια του ΟΤΕ και βασίζεται στην κοστοστρέφειά τους, ζητά η διοίκηση του Οργανισμού με σχετική αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε σήμερα– σύμφωνα με πληροφορίες- στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα επίμαχα σημεία αφορούν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τιμολόγια μισθωμένων γραμμών αλλά και αυτά της χονδρικής διάθεσης τηελπικοινωνιακών υπηρεσιών στους εναλλακτικούς.

Η αίτηση κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα, καθώς αύριο, 17 Φεβρουαρίου έληγε η προθεσμία υποβολής της δεδομένου ότι παρήλθε χρονικό διάστημα 2 μηνών από την έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή.

Ο ΟΤΕ σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του δεν βιάστηκε να καταθέσει την αίτηση, καθώς δεν έχει ακόμη τιμολογήσει τους μεγάλους πελάτες του, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις απόμενες ημέρες και ειδικότερα περί τα τέλη του μήνα.

Με το ενδεχόμενο πάντως να καθυστερήσει η απόφαση του ΣτΕ, η διοίκηση του ΟΤΕ προσανατολίζεται στην κατάθεση μιας ακόμη αίτησης που αφορά την αναστολή της σχετικής απόφασης προκειμένου να μην αναγκαστεί να τιμολογήσει βάσει των νέων τιμολογίων.

Αρμόδιο όργανο για την εξέταση της αίτησης αναστολής είναι το διοικητικό εφετείο οπότε τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του οργανισμού ενδέχεται να προχωρήσει σε κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Rom Telecom, αύριο έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής Rom Telecom με βασικά θέματα την προμήθεια του billing system της εταιρίας και άλλες προμήθειες υλικών δικτύου και την τοποθέτηση συμβούλου που θα βρεί λύση στο αδιέξοδο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmorom.

Για το λόγο αυτό άλλωστε στελέχη του Οργανισμού αναμένεται άυριο να μεταβούν στο Βουκουρέστι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v