Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Φόβοι για προβλήματα στη Ν. Υόρκη

Ανησυχούν οι Αμερικανοί για τα προβλήματα και τις χαμηλές αποδόσεις στη Βικτόρια (Αυστραλία) και φοβούνται για επανάληψή τους στη Ν. Υόρκη. Τι έγραψε γι' αυτό η "New York Post" και τι η αυστραλιανή "Sunday Herald Sun".

ΙΝΛΟΤ: Φόβοι για προβλήματα στη Ν. Υόρκη
Προβάλλοντας τα πρόσφατα προβλήματα της Intralot στην Αυστραλία οι Αμερικανοί φαίνεται να προεξοφλούν την επανάληψή τους στη φιλόδοξη επιδίωξη της ελληνικής εταιρίας να πάρει τη μεγάλη και απαιτητική "πλούσια" λοταρία της Νέας Υόρκης!

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της Νέας Υόρκης "New York Post", σε ρεπορτάζ με τον τίτλο "Εταιρεία του τζόγου χάνει πολλά" γίνεται παραλληλισμός της ανάληψης της λοταρίας της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία, όπου η Intralot κατηγορείται από την τοπική κυβέρνηση για "φτωχές αποδόσεις" μήνες αργότερα αφού κέρδισε την τοπική λοταρία.

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι η Intralot υστερεί κατά $144 εκατομμύρια από τον στόχο εσόδων των $187 εκατομμυρίων που είχε θέσει όταν ανέλαβε τη λοταρία από τον πρότερο διοργανωτή.

Τα παραπάνω μεγέθη αποδίδονται στην εφημερίδα της Αυστραλίας "Melbourne Herald Sun" που έχει ασχοληθεί επισταμένως με τα προβλήματα της Intralot στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο ίδιο θέμα η αυστραλιανή εφημερίδα "Sunday Herald Sun", σε προχθεσινό της αποκαλυπτικό δημοσίευμα, δίνει λεπτομέρειες γύρω απο την "αδειοδότηση-φιάσκο" της Intralot από την κυβέρνηση της Βικτόριας, που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα οι κάτοικοι της Πολιτείας να αδιαφορούν για τα παιχνίδια της λοταρίας και εκατοντάδες πράκτορες να χάνουν χρήματα.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, στο ρεπορτάζ της που ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε εσωτερικά έγγραφα των πωλήσεων της Intralot σε ολόκληρη την πολιτεία της Βικτόριας, αναφέρει ότι 204 από τους 769 πράκτορες της Intralot έχασαν χρήματα την περίοδο μεταξύ περυσινού Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ 196 έβγαλαν λιγότερα από $22 την εβδομάδα κατά μέσο όρο!

Όμως, η Intralot, κατά το δημοσίευμα, ρίχνει το φταίξιμο στους... πράκτορες και στους παίκτες από τη Βικτόρια!

Οι πίνακες των πωλήσεων δείχνουν ότι μερικοί πράκτορες για εβδομάδες δεν έχουν πουλήσει ούτε λαχνό από τα παιχνίδια της Intralot, τα Lucky Lines, Bingo και Keno.

Το χειρότερο σε πωλήσεις προϊόν της εταιρίας φαίνεται να είναι το Lucky Lines που είχε κατά μέσο όρο τζίρο... $44 την εβδομάδα, ενώ το Bingo είχε τζίρο $53 ανά πράκτορα.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι πράκτορες είπαν στη "Sunday Herald Sun" ότι διαβουλεύονται να μηνύσουν την εταιρία (Intralot).

Όμως, περνώντας στην αντεπίθεση, ο επικεφαλής της Intralot στην Αυστραλία, κ. Γιάννης Κατάκης, ρίχνει το φταίξιμο στους πράκτορες που πλήρωσαν $10.000 για το δικαίωμα να πωλούν τα παιχνίδια της εταιρίας και στο γεγονός ότι θα έπρεπε η Intralot να θέσει στόχους πωλήσεων σε αυτούς.

Επίσης, θεώρησε υπεύθυνο τον προηγούμενο διοργανωτή των παιχνιδιών, την Tattersall’s, επειδή οι πολίτες της Βικτόριας δεν καταλαβαίνουν τα παιχνίδια της Intralot.

"Όλα τα παιχνίδια της Tattersall’s είναι παιχνίδια λότο, pool games, σαν jackpot, και οι παίκτες δεν νοιάζονταν για το τι αγόραζαν", είπε στην εφημερίδα ο κ. Κατάκης.

"Οι παίκτες δεν έπαιζαν κανονικά. Για να το κάνεις χρειάζεται χρόνος. Οι παίκτες παραπονούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τους κανόνες. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Απλώς, πρέπει να μάθουν κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού", σημείωσε. 

Όμως, ο  CEO του Συνδέσμου Πρακτόρων Λοταρίας της Βικτόριας κ. Πίτερ Τζάντκινς χαρακτήρισε τα ισχυριζόμενα απο τον Έλληνα επικεφαλής της Intralot... ανοησίες.

Η "Sunday Herald Sun" στο ίδιο ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι έγγραφα που έχει δείχνουν πως η Intralot θα είναι κατά $226 εκατομμύρια χαμηλότερα από τον στόχο των $293 εκατομμυρίων που είχε θέσει για την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Η εταιρία είχε εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση ακόμη και πριν της δοθεί η άδεια διενέργειας της λοταρίας το 2007, με καταγγελίες για μυστικές συναντήσεις στην Αθήνα με τον τότε υπουργό Παιχνιδιών κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v