Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πέντε ενδιαφερόμενοι για Βουλγαρία

Πέντε ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά πλειοψηφικών πακέτων στους επτά διανομείς ενέργειας της Βουλγαρίας, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές της χώρας μετά τη λήξη του χρονικού ορίου που είχε δοθεί για σήμερα το μεσημέρι.

ΔΕΗ: Πέντε ενδιαφερόμενοι για Βουλγαρία
Πέντε ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά πλειοψηφικών πακέτων στους επτά διανομείς ενέργειας της Βουλγαρίας, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές της χώρας μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που είχε δοθεί για σήμερα το μεσημέρι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η ΔΕΗ κατέθεσε μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% τριών εταιριών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για 7 εταιρίες διανομής, οι οποίες έχουν ομαδοποιηθεί σε 3 τομείς. Οι τομείς αυτοί είναι: Western Bulgaria, Southeastern Bulgaria και Northeastern Bulgaria.

Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν προσφορές είναι η ιταλική Enel, η γερμανική E. ON, η κρατική τσεχική CEZ και η αυστριακή ενεργειακή EVN.

Η εκπρόσωπος των αρχών ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποια και πόσα πακέτα οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν προσφορές.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική κυβέρνηση, οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από έναν τομέα. Η ΔΕΗ καταθέτει τις 3 προσφορές προκειμένου να συμμετάσχει και στους 3 διαγωνισμούς, ώστε τελικώς να αποκτήσει έναν από τους συγκεκριμένους τομείς - ομάδες μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v