Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Bank: Αλλαγές στη διοίκηση

Φιλόδοξα σχέδια για την επόμενη διετία έχει η Marfin Bank, η οποία ταυτόχρονα προχωρεί σε αλλαγές στη διοίκηση. ”Eξετάζονται ήδη οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν μετά την υπόθεση της Γενικής Τράπεζας και οι οποίες θα αφορούν σε τράπεζα μεγαλύτερη της Γενικής, από πλευράς μεγέθους”, είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Marfin Bank: Αλλαγές στη διοίκηση
του Γιώργου Μαντέλα

Φιλόδοξα σχέδια για την επόμενη διετία έχει η Marfin Bank, η οποία ταυτόχρονα προχωρεί σε αλλαγές στη διοίκηση.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του τραπεζικού ιδρύματος, Ανδρέας Βγενόπουλος, ”εξετάζονται ήδη οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν μετά την υπόθεση της Γενικής Τράπεζας και οι οποίες θα αφορούν σε τράπεζα μεγαλύτερη της Γενικής, από πλευράς μεγέθους”.

Επίσης στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου που ολοκληρώνεται στις επόμενες δύο εβδομάδες, ανακοινώθηκαν και δύο νέες μεταγραφές.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως η κ. Νίκη Πλακομιχελάκη αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος της Marfin Bank, ενώ ο ο κ. Λευτέρης Χιλιαδάκης αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Marfin Financial Group.

Ειδικότερα, ο κ. Βγενόπουλος σχολίασε ότι ”δεν έχουμε όμως καμία ιδιαίτερη βιασύνη, οι δυνατότητες του ομίλου μας είναι δεδομένες και θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων”.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι ”αυτό συνεπάγεται πως η Marfin θα είναι σε θέση να διαθέσει μέχρι και 400 εκατ. ευρώ εάν βρει αυτό που ζητά”.

”Η κίνηση μπορεί να γίνει είτε αυτοτελώς είτε μέσω ενός consortium ελληνικών ή ξένων εταιριών”, δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.

Σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, η Marfin στοχεύει να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το ”project της Γενικής”, ο κ. Βγενόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως ”το θέλαμε ως διέξοδο για το δίκτυο”, προσθέτοντας πως ”αν το στήναμε μόνοι μας θα ήταν χρονοβόρο και ”κοστοβόρο”. Γι’ αυτό και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε κατ’ αυτό τον τρόπο”.

Παράλληλα ο κ. Βγενόπουλος έκανε γνωστό ότι στο μεσοδιάστημα ο όμιλος Marfin θα προχωρήσει και σε ορισμένες μικρότερες κινήσεις, μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων ή στρατηγικών συμμαχιών, στο κομμάτι των χρηματιστηριακών εταιριών, του investment banking ή της διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η Marfin Bank στο δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 21%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 5,13 εκατ. ευρώ από 4,24 εκατ. ευρώ το 2002.

Αντίστοιχα ανοδική ήταν η αύξηση όλων των μεγεθών της, με τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται 54%, οι καταθέσεις κατά 118% και το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της κατά 107%. Παράλληλα οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v