Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λούλης:Οι όροι συγχώνευσης με Μύλους Αγ. Γεωργίου

Κοινοποιήθηκε η περίληψη του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”Μύλοι Αγίου Γεωργίου” από την εισηγμένη μητρική εταιρία Μύλοι Λούλη. Τι προβλέπεται.

Λούλης:Οι όροι συγχώνευσης με Μύλους Αγ. Γεωργίου
Τους όρους της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”Μύλοι Αγίου Γεωργίου” κοινοποίησε σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, η εισηγμένη μητρική εταιρία Μύλοι Λούλη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην περίληψη του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, μετά την συγχώνευση το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρίας Μ. Λούλη θα παραμείνει αμετάβλητο, δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής μετοχών αφού η Λούλης κατέχει το σύνολο των μετοχών της απορροφούμενης, Μύλοι Αγ. Γεωργίου, και η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται λόγω συγχύσεως.

Η απορροφούμενη εταιρία, διευκρινίζει η Σύμβαση Συγχώνευσης, θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφούσα εταιρία με βάση την περιουσιακή κατάσταση της απορροφούμενης, όπως φαίνεται στον ισολογισμό μετασχηματισμού της 30-11-2003, χωρίς καταβολή φόρων και τελών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2166/1993, με την ολοκλήρωση δε της συγχώνευσης θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση.

Τα δε οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το Σχέδιο της Συγχώνευσης, θα θεωρούνται ως αποτελέσματα της απορροφούσας εταιρείας κατά τα προβλεπόμενα στα άρθρα 74 και 75 Κ.Ν. 2190/1920 και στο άρθρο 2 παρ. 6 του ν. 2166/1993.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, οι εκκρεμείς δίκες της απορροφουμένης εταιρείας θα συνεχίζονται χωρίς καμία άλλη διατύπωση από την απορροφούσα, χωρίς να επέρχεται βίαια διακοπή αυτών με τη συγχώνευση.

Εξάλλου, το σχέδιο συγχώνευσης, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρίας που να έχουν σ’ αυτή δικαιώματα, ούτε κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v