Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: ΑΜΚ 500 εκ. σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την ενίσχυση του ποσοστού του στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σχεδιάζει το ελληνικό δημόσιο, μέσω αύξησης κεφαλαίου της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Οι μετοχικές ισορροπίες.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
ΤΤ: ΑΜΚ 500 εκ. σχεδιάζει η κυβέρνηση
Την ενίσχυση του ποσοστού του στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σχεδιάζει το ελληνικό δημόσιο με στόχο την άσκηση ελκυστικής πιστωτικής πολιτικής μεσούσης της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία.

Συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του euro2day.gr, δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κινηθούν οι διαδικασίες από τη διοίκηση του Τ.Τ. προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ (σημειώνεται ότι η σημερινή κεφαλαιοποίηση του Τ.Τ. είναι 557,5 εκατ. ευρώ).

Μετά την αύξηση, το Δημόσιο που σήμερα κατέχει άμεσα το 34,043% των μετοχών του Τ.Τ. εκτιμάται ότι θα αυξήσει το ποσοστό του σε σημείο που αθροιστικά με το 9,967%, το οποίο ανήκει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, θα αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία.

Με την κίνηση αυτή το ελληνικό δημόσιο θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ του δίνεται η δυνατότητα με όχημα την υπό κρατική ομπρέλα τράπεζα να τονώσει την πιστωτική επέκταση τόσο προς τα νοικοκυριά όσο και προς τις επιχειρήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 6% - 6,50% (έκαστη) συμμετέχουν η Εθνική και η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v