Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Μειωμένα κέρδη και τζίρος για το 2003

Μειωμένος κατά 11,35% στα 50,947 εκατ. ευρώ θα είναι ο τζίρος και συμπιεσμένα κατά 59,28% ως τα 10 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΕΥΑΘ για τη χρήση του 2003, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία. Για το 2004, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ενίσχυση των μεγεθών.

ΕΥΑΘ: Μειωμένα κέρδη και τζίρος για το 2003
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Συμπιεσμένα μεγέθη θα εμφανίσει για τη χρήση του 2003 η Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώνεται σε 50,947 εκατ. ευρώ, έναντι 57,470 εκατ. ευρώ της χρήσης 2002, μειωμένος κατά 11,35% με κέρδη προ φόρων περί τα 10 εκατ. ευρώ, έναντι 24,558 εκατ. ευρώ της προηγουμένης χρήσης (-59,28%).

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ αποδίδει τη μείωση των μεγεθών της σε δύο παράγοντες. Στη μείωση της κατανάλωσης νερού, ως αποτέλεσμα των νέων αυξημένων τιμολογίων που επιβλήθηκαν, καθώς και στην εγκατάσταση υδρομέτρων, με συνέπεια να υπάρχει πλέον πραγματική καταγραφή της κατανάλωσης, χωρίς διαρροές.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΥΑΘ προσβλέπει κατά το 2004 σε ενίσχυση των μεγεθών της, τα οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν ως εξής: Ο τζίρος προβλέπεται να φθάσει σε 64 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τα 12 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στην προσδοκία για αύξηση του κύκλου των παρεχόμενων υπηρεσιών από την εταιρία και την προσθήκη περισσότερων δήμων στο πελατολόγιο της.

Αιχμή του επενδυτικού προγράμματος της ΕΥΑΘ για το 2004 αποτελεί η κατασκευή ιδιόκτητου κτιρίου, στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης, η ανάθεση της οποίας έχει καθυστερήσει λόγω των ενστάσεων που κατατέθηκαν μετά την υποβολή προσφορών για το διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ εκτιμά ότι η ανάθεση της κατασκευής του κτιρίου θα γίνει εντός του β’ εξαμήνου και εκφράζει αισιοδοξία ότι δεν θα χρειασθεί να προσφύγει σε δανεισμό για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων της φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v