Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΑ: Σε αναζήτηση επενδυτή για ποσοστό Τ.Πειραιώς

Ανοιχτός σε συζητήσεις για την πώληση της συμμετοχής που κατέχει σήμερα η Τρ. Πειραιώς στην εταιρία Επενδύσεων Ακινήτων Πειραιώς ΑΕΕΑΠ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Θ. Πανταλάκης κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. 

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΠΕΑ: Σε αναζήτηση επενδυτή για ποσοστό Τ.Πειραιώς
Ανοιχτός σε συζητήσεις για την πώληση της συμμετοχής που κατέχει σήμερα η Τρ. Πειραιώς στην εταιρία Επενδύσεων Ακινήτων Πειραιώς ΑΕΕΑΠ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Θ. Πανταλάκης κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της εταιρίας, όπου αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2008.

Από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος χρήσης 2008. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας στις 4/3/2009 (record date). Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τρίτη 10/3/2009.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Πανταλάκης υπογράμμισε ότι «όταν η Εθνική Τράπεζα κάνει πρόταση, θα την ακούσουμε».

Σημειώνεται ότι η Τρ. Πειραιώς κατέχει αυτήν τη στιγμή το 33,8% των μετοχών της εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητα, η οποία μετονομάζεται σε Trastor ΑΕΕΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γ.Σ. ο επικεφαλής της εταιρίας Pasal Development κ. Σ. Θεοδωρίδης, που πλέον αποτελεί βασικό μέτοχο της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, ανέφερε ότι η εισηγμένη έχει διαθέσιμα 20,3 εκατ. ευρώ και εξετάζει περιπτώσεις ακινήτων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιό της.

Επιδίωξη της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ είναι να αγοράσει ακίνητα με εξασφαλισμένη απόδοση άνω του 7%.

Αυτήν τη στιγμή η Πειραιώς ΑΕΕΑΠ είναι ιδιοκτήτης 26 ακινήτων, συνολικής αξίας 95,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v