Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Πιστοποίηση ασφάλειας ISO/IEC 27001

H Space Hellas έλαβε την πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2005 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών σε επίπεδο Οργανισμού και για όλες τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Space Hellas: Πιστοποίηση ασφάλειας ISO/IEC 27001
H Space Hellas έλαβε την πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2005 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών σε επίπεδο Οργανισμού και για όλες τις εμπορικές της δραστηριότητες, τόσο στα κεντρικά της γραφεία, όσο και στα υποκαταστήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το φορέα πιστοποίησης ISOQAR και η εταιρία έλαβε τη διαπίστευση UKAS, με αριθμό πιστοποιητικού (Certificate Nr) 7421 ISMS 001. 

Σημειώνεται, ότι η πιστοποίηση της Space Hellas κατά ISO/IEC 27001, εξασφαλίζει ότι στις διαδικασίες της εμπεριέχονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι σε θέματα εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας της πληροφορίας για να προστατεύουν τα δεδομένα και τους εμπλεκόμενους πόρους σε κάθε εμπορική δραστηριότητα. 

Όπως επισημαίνεται, η σημαντική αυτή Πιστοποίηση είναι προς όφελος όλων όσων συναλλάσσονται με τη Space Hellas και ιδίως των σημαντικών πελατών της που διαχειρίζονται κρίσιμες πληροφορίες ή προσωπικά δεδομένα.

"Τα σχόλια της ελεγκτικής ομάδος ήταν άκρως κολακευτικά για το επίπεδο της εταιρίας, τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητά όλων των συναδέλφων στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, με δεδομένο το μέγεθος της εταιρίας, την πολυπλοκότητα των διεργασιών, και το σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσής τους. Η Space Hellas είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα και ίσως η μοναδική με τέτοια πιστοποίηση για το σύνολο των δραστηριοτήτων της", δήλωσε ο κ. Γιώργος Λαγογιάννης, Γενικός Διευθυντής, σε ευχαριστήριο μήνυμα που απεύθυνε στο προσωπικό της εταιρίας. 

Παράλληλα, αναφέρεται, ότι η επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου δίνει στη Space Hellas μια ιδιαίτερη διάκριση απέναντι στο σύνολο των Ελληνικών εταιριών και του ανταγωνισμού. Η υλοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS Implementation) πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πληροφοριών της εταιρίας, το οποίο προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών σε θέματα συμμόρφωσης (Compliance) και πιστοποίησης μέσα στα οποία συγκαταλέγεται το ISO/IEC 27001:2005, ΑΔΑΕ, Business Continuity Management με το πρότυπο BS 25999, PCI DSS Standard, Οδηγίες Τράπεζας της Ελλάδος και SOX, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

H Space Hellas μελετά, σχεδιάζει, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας, λειτουργώντας ως System Integrator και Value Added Solutions Provider. Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών και ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, πληθώρα εταιριών και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v