Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Προς απορρόφηση του 30% του Κ.Α.Α.

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΧΑΕ, η απορρόφηση του 30% του Κ.Α.Α. που σήμερα ανήκει σε διάφορα νομικά πρόσωπα, ειδικότερα τράπεζες. H σχέση ανταλλαγής ορίσθηκε σε 1,29 μετοχές της ΕΧΑΕ για κάθε μετοχή του Κ.Α.Α.

ΕΧΑΕ: Προς απορρόφηση του 30% του Κ.Α.Α.
Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΧΑΕ, η απορρόφηση του 30% περίπου του Κ.Α.Α. που σήμερα ανήκει σε διάφορα νομικά πρόσωπα.

Οι μέτοχοι που θα ανταλλάξουν τους τίτλους τους στο Κεντρικό Αποθετήριο με μετοχές της ΕΧΑΕ είναι η Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Intertrust.

H σχέση ανταλλαγής ορίσθηκε σε 1,29 μετοχές της ΕΧΑΕ για κάθε μετοχή του Κ.Α.Α.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.,της 9.2.2004 ενέκρινε την απόκτηση από την Εταιρεία του ποσοστού 29,69% της θυγατρικής της εταιρείας ”Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε”. (ΚΑΑ), που κατέχουν σήμερα τρίτοι μέτοχοι, οι οποίοι είναι εκ των ιδρυτών της ΕΧΑΕ.

Συγχρόνως, εγκρίθηκε η διάθεση, εκ του αποθέματος των 5.250.000 ιδίων μετοχών της εταιρείας, 4.392.290 από αυτές στους ιδίους τρίτους μετόχους. Μετά την εκτέλεση των ανωτέρω συναλλαγών, το ποσοστό συμμετοχής της ΕΧΑΕ στο ΚΑΑ θα ανέλθει στο 100%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v