Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εργο για την Εμπορική Τράπεζα Κύπρου

Την ολοκλήρωση έργου για την Εμπορική Τράπεζα Κύπρου, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας, ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, που αφορούσε στην εγατάσταση του τραπεζικού πληροφορικού συστήματος Profits, ανακοίνωσε η Intracom.

Intracom: Εργο για την Εμπορική Τράπεζα Κύπρου
Τη λειτουργία από τις αρχές Ιανουαρίου 2004, του Τραπεζικού Πληροφορικού Συστήματος Profits, το οποίο υποστηρίζει σε πλήρες παραγωγικό περιβάλλον τις λειτουργίες των καταστημάτων και κεντρικών υπηρεσιών της Εμπορικής Τράπεζας Κύπρου, θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε η Intracom.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σχετική σύμβαση έργου, ύψους περίπου 4,7 εκ. ευρώ, υπεγράφη το Φεβρουάριο 2003 μετά την κατακύρωση από την Τράπεζα της υλοποίησης του ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματός της στην Intracom, σε συνέχεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που διενεργήθηκε με συμμετοχή μεγάλων διεθνών κατασκευαστών τραπεζικού λογισμικού.

Στο πλαίσιο του έργου, ανανεώθηκε ο απαιτούμενος εξοπλισμός της Τράπεζας και πραγματοποιήθηκε η προσαρμογή και θέση σε λειτουργία του τραπεζικού πακέτου Profits της Intracom στις ανάγκες της Εμπορικής Κύπρου για την κάλυψη ενός ευρέως φάσματος σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: Διαχείριση Πελατών και Προϊόντων, Καταθέσεις, Διαχείριση Επιταγών, Εισπράξεις/ Πληρωμές Τρίτων, Πάγιες Εντολές, Συμβάσεις Πιστοδοτικών Προϊόντων, Χορηγήσεις, Καλύμματα, Κίνηση Κεφαλαίων, Αγοραπωλησία Συναλλάγματος, Γενική Λογιστική, Back Office Treasury, Ασφάλεια Χρηστών & Διαχείριση Ηλεκτρονικών Συμπράξεων, Υποστήριξη Teller/ Καταστήματος και Διαχείριση Παραμέτρων.

Επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι η Intracom πραγματοποίησε τη μετάπτωση στο νέο περιβάλλον όλων των επιχειρησιακών δεδομένων της Τράπεζας (πελάτες, λογαριασμοί, δάνεια, κλπ) και τη διασύνδεση του Profits με το Σύστημα Διαχείρισης Δικτύου ΑΤΜ και Πλαστικών Καρτών, ενώ παρέχει, υπό μορφή outsourcing, υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης του Profits και των ATMs & Χρεωστικών Καρτών.

To Profits, μέσω της υποστήριξης που παρέχει στη χρήση εναλλακτικών δικτύων (τηλέφωνο, internet, ATM/POS) και της επεξεργασίας πολυνομισματικών συναλλαγών για πολλαπλούς τύπους τραπεζικής εξυπηρέτησης σε 24ωρη real-time βάση, προσφέρει στην Τράπεζα συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο τεχνολογικά τραπεζικό σύστημα σε συνδυασμό με πλούσια λειτουργικότητα και ευέλικτη (scalable) αρχιτεκτονική.

Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ότι με το νέο σύστημα, η Τράπεζα αποκτά αφενός δυνατότητα ταχείας δημιουργίας και διάθεσης στην πελατεία της νέων τραπεζικών προϊόντων και αφετέρου πελατοκεντρική διαχείριση της επιχειρησιακής της λειτουργίας.

Ο Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Κύπρου κ. Γιώργος Μιχελής ανέφερε χαρακτηριστικά: ”Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε με συνέπεια και υψηλό επαγγελματισμό από την Intracom. Η εμπρόθεσμη προσαρμογή του πακέτου Profits στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της Τράπεζας και η ένταξή του σε παραγωγική λειτουργία στέφθηκε με επιτυχία. Από τις αρχές του χρόνου, η Τράπεζα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο πελατοκεντρικό πληροφορικό σύστημα, ικανό να υποστηρίξει τόσο την ανάπτυξη των εργασιών της όσο και την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού της προγράμματος που για το 2004 περιλαμβάνει τη λειτουργία 8 νέων υποκαταστημάτων στην Κύπρο”.

Ο Γενικός Διευθυντής Banking & Finance της Intracom κ. Δημήτρης Πλαγιάννης επισήμανε ότι: ”Η επιτυχής υλοποίηση του έργου στην Εμπορική Τράπεζα Κύπρου αποτελεί άλλη μία απόδειξη των δυνατοτήτων και της δέσμευσης της εταιρίας στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στον τραπεζικό χώρο. Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου σε τόσο σύντομο διάστημα είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας και συνέργιας των στελεχών της Intracom, της Εμπορικής Τράπεζας Κύπρου και της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, και δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή της Διοίκησης της Τράπεζας στο έργο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v