Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ανυπόστατες οι φήμες”, δηλώνει η Alfa Alfa

Σε κατηγορηματική διάψευση σχετικά με το ανυπόστατo σημερινών φημών που επηρρέασαν τη πορεία των αξιών του ομίλου, προχώρησε η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings, παραθέτοντας στοιχεία για τη πορεία των εταιριών του ομίλου.

”Ανυπόστατες οι φήμες”, δηλώνει η Alfa Alfa
Σε έκτακτη ενημέρωση τόσο των Χρηματιστηριακών Αρχών, όσο και του ευρύτερου επενδυτικού κοινού σχετικά με το ανυπόστατo των ειδήσεων, προχώρησε η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings, με αφορμή τη σημερινή πορεία των αξιών του ομίλου, η οποία προήλθε από την ανεξέλεγκτη διάδοση διαφόρων φημών.

Τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης του ομίλου Alfa Alpfa δημοσίευσε νωρίτερα το euro2day.gr., ενώ σημειώνεται πως οι μετοχές του ομίλου (Alfa Alfa Holdings, ΑΛΤΕ και Alfa Alfa Energy) δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις στο ταμπλό της Σοφοκλέους λόγω φημολογιών γαι την οικονομική τους κατάσταση.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings διαψεύδει κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη φημολογία και επιβεβαιώνει τη σταθερή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα οικονομικά μεγέθη όλων των εταιριών του Ομίλου, καθώς και τη σημαντική μείωση των υποχρεώσεών τους, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της Alfa Alfa Holdings, περιορίσθηκαν κατά 11% το 2002 και κατά 25% την προηγούμενη χρονιά, όπως ακριβώς προέβλεπε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Ομίλου.

Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ότι τη θέση της εταιρίας ενισχύουν, επίσης, οι θετικές οικονομικές επιδόσεις και τα αποτελέσματα των θυγατρικών του Ομίλου, τα οποία εμφανίζουν σταθερά αυξητική τάση σε σχέση με τις παρελθούσες χρήσεις.

Σε ενοποιημένη βάση, τα αποτελέσματα του Ομίλου, για το 2003, αναμένεται να εμφανίσουν κύκλο εργασιών στα 370 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 18 εκατ. ευρώ.

Τη μεθοδευμένη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί ο Όμιλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνοδεύουν αντίστοιχα θετικές οικονομικές επιδόσεις και από τους δύο βασικούς κλάδους δραστηριοποίησής του, τις κατασκευές και την ενέργεια.

Τονίζεται ακόμη, ότι σήμερα η ΑΛΤΕ, με συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνει μια σειρά σημαντικών νέων έργων όπως, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τον Προαστιακό Σταθμό Νερατζιώτισας, και τμήμα της Εγνατίας Οδού, ενώ έχει προεπιλεγεί για την κατασκευή πέντε συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων, σε μόνιμη συνεργασία με τη γαλλική Bouygues. Ως προς τα αποτελέσματα της εταιρίας, σημαντική αναμένεται να είναι η βελτίωση της κερδοφορίας της για το 2003, φτάνοντας στα 17 εκατ. ευρώ.

Στον χώρο της ενέργειας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alfa Alfa Energy, κατά το 2003 αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, σε ενοποιημένη βάση, προβλέπεται να αγγίξουν τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings υπολογίζει ότι οι υπεραξίες που προβλέπεται να καταγραφούν κατά το 2004 θα είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Τέλος, ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου θα ενισχυθούν, κυρίως από τα νέα έργα της ΑΛΤΕ και από την αναδιαρθρωμένη ESHA HOLDING B.V. (θυγατρική της Alfa Alfa Energy), δυο σημαντικούς παράγοντες διατηρήσιμης (sustainable) κερδοφορίας στη μέσο και μακροχρόνια περίοδο που αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων του Ομίλου κατά 8,1%, φτάνοντας τα 400 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v