Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Αναδιοργάνωση δραστηριοτήτων

Το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του σε 4 κλάδους περιλαμβάνει η νέα δομή του Ομίλου Πλαστικά Θράκης. Η θυγατρική Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας (πρώην Λεβεπλάστ) θα δραστηριοποιείται στον κλάδο συσκευασίας χρωμάτων και διαφόρων χημικών προϊόντων, και η υπό σύσταση Thrace Food Packaging στον κλάδο συσκευασίας καταναλωτικών προϊόντων.

Πλαστικά Θράκης: Αναδιοργάνωση δραστηριοτήτων
Στον κλάδο συσκευασίας χρωμάτων και διαφόρων χημικών προϊόντων θα δραστηριοποιείται η Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας (πρώην Λεβεπλάστ), ενώ η υπό σύσταση Thrace Food Packaging θα δραστηριοποιείται στον κλάδο συσκευασίας καταναλωτικών προϊόντων – τροφίμων, βοηθώντας έτσι στη διαμόρφωση της νέας δομής του του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, με το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του σε 4 κλάδους.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει απόφασης της γ.σ. της 29/6/01, είχε εγκριθεί η απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου Ιωαννίνων (κλάδος άκαμπτης συσκευασίας) και η εισφορά αυτού στη Λεβεπλάστ.

Ο προσδιορισμός της λογιστικής αξίας του εισφερομένου βιομηχανικού κλάδου των Ιωαννίνων προσδιορίστηκε σε 438,698 εκατ. δρχ. Μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών, η Λεβεπλάστ –μέτοχοι της οποίας ήταν ο Κ. Χαλιώρης με 66,51% και η Ε. Χαλιώρη με 33,49%- μετατράπηκε σε Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας, βασικός μέτοχος στην οποία είναι πλέον η Πλαστικά Θράκης με 90%, ενώ με 6,65% και 3,35%, αντίστοιχα, συμμετέχουν οι Κ. Χαλιώρης και Ε. Χαλιώρη.

Στόχος της Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας, μετά την παραπάνω εξέλιξη, είναι ο διπλασιασμός των οικονομικών μεγεθών της, ενώ η μετοχική σύνθεση της Thrace Food Packaging είναι ίδια με αυτή της Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας.

Επισημαίνεται, ακόμα, ότι η συμμετοχή του Κ. Χαλιώρη στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης ανέρχεται σε 31,78% και της Ε. Χαλιώρη σε 15,82%.



Αναφορικά με τη μείωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απόσχιση του κλάδου των Ιωαννίνων, ο κύκλος εργασιών του οποίου ανήλθε σε 1,685 δισ. δρχ. και αντιπροσωπεύει το 10,5% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρίας για τη χρήση 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v