Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Καμία προσφορά για Μελίτη Φλώρινας

Άγονος κηρύσσεται τελικά ο διαγωνισμός για τη νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, επιβεβαιώνοντας το euro2day.gr

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Καμία προσφορά για Μελίτη Φλώρινας
Άγονος κηρύσσεται τελικά ο διαγωνισμός για τη νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Η ΔΕΗ προσανατολίζεται πλέον στην επαναπροκήρυξή του με διαφορετικά τεύχη δημοπράτησης όμως, τα οποία θα περιλαμβάνουν μικρότερη ισχύ από την αρχική μονάδα, επιβεβαιώνοντας το euro2day.gr.

---Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, σήμερα 18.02.2009, έληξε η σχετική προθεσμία και δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά στο Διεθνή Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας ΙΙ του ΑΗΣ Μελίτης, ισχύος 420 – 450 MW.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Διαγωνισμό εκτιμάται ότι σχετίζεται, τόσο με τις συνθήκες της αυξημένης ζήτησης σε κατασκευές νέων Μονάδων που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην παγκόσμια αγορά, όσο και στην τυποποίηση των μεγεθών που προωθούνται, προσφάτως, από δόκιμους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι εστιάζουν το ενδιαφέρον τους κυρίως σε κατασκευές Μονάδων μεγαλύτερης ισχύος.

Η ΔΕΗ εξετάζει τα νέα δεδομένα, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες σχετικές ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v