Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σύμβαση μεταξύ ΕΒΟ και Intracom

Σύμβαση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, που αφορά στην προμήθεια συσκευών τακτικών επικοινωνιών VHF του προγράμματος ASRAD του Ελληνικού Στράτου, υπέγραψαν η Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ) και η Intracom.

Νέα σύμβαση μεταξύ ΕΒΟ και Intracom
Σύμβαση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ) και η Intracom. Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια συσκευών τακτικών επικοινωνιών VHF του προγράμματος ASRAD του Ελληνικού Στράτου. Το πρόγραμμα ASRAD HELLAS προβλέπει την προμήθεια 54 συστημάτων STINGER επί οχήματος που καλύπτουν τις ανάγκες της εγγύς αντιαεροπορικής προστασίας του Ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι παραπάνω ασύρματοι VHF κατασκευάζονται με επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την Intracom, στο πλαίσιο σύμβασης προμήθειας 3.800 σταθμών ασυρμάτου, για τον εξοπλισμό των σωμάτων και όπλων του Στρατού Ξηράς.

Επιπρόσθετα, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, νέες παραγγελίες καλύπτουν τις επικοινωνιακές ανάγκες οπλικών συστημάτων, όπως τα αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT, τα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς CROTALE και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000. Η εξέλιξη αυτή καθιστά την οικογένεια ασυρμάτων PR4G τον κύριο ασύρματο στη ζώνη συχνοτήτων VHF για τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Το ύψος της Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας (ΕΠΑ) που επιτυγχάνει η Intracom στην παραγωγή των Σταθμών Ασυρμάτου PR4G ξεπερνά το 55% της αξίας του παραδοτέου υλικού, εκ του οποίου ποσοστό μεγαλύτερο του 40% ανατίθεται από την Intracom ως υποκατασκευαστικό έργο σε άλλες ελληνικές εταιρίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υποκατασκευαστικό έργο αφορά κυρίως ηλεκτρονικά υποσυστήματα, μεταλλικά μέρη και παρελκόμενα. Σημαντικότεροι εγχώριοι συνεργάτες της Intracom στο εν λόγω πρόγραμμα είναι οι εταιρίες ΕΑΒ, Γερμανός Μπαταρίες, MILTECH, ΜΙΚΡΟΝ και ΑΧΟΝ Μηχανουργική.

Η υψηλή Ελληνική Προστιθέμενη Αξία που επιτυγχάνεται στο πρόγραμμα παραγωγής των Σταθμών Ασυρμάτου PR4G από την Intracom το κατατάσσει στα πλέον σημαντικά προγράμματα βιομηχανικής παραγωγής αμυντικού υλικού στην Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v