Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ABC η επεξεργασία καρτών της Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε στις 26/1/2004 η μετάβαση των πιστωτικών καρτών της Τράπεζας Πειραιώς από το σύστημα της Δέλτα - Singular στο νέο, Κέντρο Επεξεργασίας Καρτών της εταιρίας ΑΒC Professional Services, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου της.

Στην ABC η επεξεργασία καρτών της Πειραιώς
Ολοκληρώθηκε στις 26/1/2004 η μετάβαση των πιστωτικών καρτών της Τράπεζας Πειραιώς από το σύστημα της εταιρίας Δέλτα - Singular στο νέο, υπερσύγχρονο, Κέντρο Επεξεργασίας Καρτών της εταιρίας ΑΒC Professional Services, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η σημαντική επένδυση που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της ABC, παρέχει τη δυνατότητα εύκολης τροποποίησης-βελτίωσης των προϊόντων στον τομέα των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, καθώς και την ταχεία ανάπτυξη νέων, πρωτοποριακών και τεχνολογικά εξελιγμένων προϊόντων (όπως οι ”έξυπνες κάρτες”).

Με το νέο Κέντρο Επεξεργασίας Καρτών, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Τράπεζα εξασφαλίζει ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα των καρτών.

Επιπλέον, τονίζει, ότι είναι έτοιμη για να καλύψει τις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών καρτών που επιβάλλουν την χρήση ”έξυπνων καρτών” (smart cards) και να επωφεληθεί από το ευρύ πεδίο εφαρμογών της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, εκτός από την αυτονομία και την ευελιξία του Ομίλου στην αγορά καρτών, παρέχεται η δυνατότητα στη θυγατρική εταιρεία ABC να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει το Kέντρο Επεξεργασίας Καρτών για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, με προτεραιότητα στις χώρες εκείνες όπου η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τοπική παρουσία.

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ο όμιλος διαθέτει πλέον ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα Επεξεργασίας Καρτών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το οποίο έχει πιστοποιηθεί – όσον αφορά στις εγκαταστάσεις αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του - από τους διεθνείς οργανισμούς VISA και MASTERCARD.

Το Κέντρο που ευρίσκεται στην Καλλιθέα (Λεωφ. Θησέως 282), λειτουργεί με τα πλέον εξελιγμένα πρότυπα ασφάλειας, έχει δυνατότητα επεξεργασίας μεγάλου όγκου καρτών, παροχής πλήρως καθετοποιημένων υπηρεσιών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υποστήριξης.

Η ανάπτυξη του Κέντρου Επεξεργασίας Καρτών, αναφέρει η Πειραιώς, διήρκεσε περίπου 20 μήνες καθώς πρόκειται για εξαιρετικά πολύπλοκο, σε τεχνικό επίπεδο, έργο και έγινε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία EURONET Worldwide η οποία είναι και ο προμηθευτής του προηγμένου συστήματος διαχείρισης καρτών της ABC Professional Services.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου είναι κύκλωμα νέων αιτήσεων, έκδοση νέων καρτών και ανανέωση, παραγωγή και εμφακέλωση λογαριασμών και επιστολών, υπηρεσίες αποστολής καρτών, λογαριασμών και επιστολών, υπηρεσίες εγκρίσεων μέσω online πρόσβασης ή τηλεφώνου, υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών, υπηρεσίες δικτύου συνεργαζομένων εμπόρων (όπως εγκρίσεις ή εκκαθαρίσεις συναλλαγών, κλπ), ανάπτυξη εφαρμογών ”έξυπνων” καρτών (Συστήματα Πιστότητας Πελατών, κλπ) και εξυπηρέτηση πελατών

Η ABC Professional Services δραστηριοποιείται για περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ανάπτυξη λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και από το 1999 είναι μέλος του Ομίλου της Τράπεζα Πειραιώς.

Την τελευταία τριετία επένδυσε σημαντικά κεφάλαια με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των τραπεζών και των εμπόρων λιανικής για ολοκληρωμένα δίκτυα ηλεκτρονικών πληρωμών (EFT), τόσο μέσα από τη δημιουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Επεξεργασίας Καρτών, όσο και μέσω της προώθησης νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την Ισραηλινή εταιρεία Lipman Electronic Engineering Ltd., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων Lipman στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v