Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην "ομπρέλα" της ΕΥΑΘ 6 δήμοι της Θεσσαλονίκης

Στην «ομπρέλα» της ΕΥΑΘ Α.Ε. μπαίνει σταδιακά το σύνολο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μετά και τη απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας να συναφθούν συμβάσεις με έξι επιπλέον δήμους. 

Στην ομπρέλα της ΕΥΑΘ 6 δήμοι της Θεσσαλονίκης
Στην «ομπρέλα» της ΕΥΑΘ Α.Ε. μπαίνει σταδιακά το σύνολο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μετά και τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας να συναφθούν συμβάσεις με τους δήμους Αγίου Αθανασίου, Μίκρας, Χορτιάτη, Ν. Μηχανιώνας αλλά και την έγκριση μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Εχεδώρου.
 
Το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. ενέκρινε επίσης το τελικό σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Με την ένταξη του Δήμου Εχεδώρου στα δίκτυα της ΕΥΑΘ ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επέκτασης της εταιρείας για την περίοδο 2007-2011, που εκτός του Εχεδώρου περιλάμβανε το Ωραιόκαστρο, την Πυλαία, τα Πεύκα, τη Νικόπολη και τους Ανθόκηπους, ενώ με τη σταδιακή υπαγωγή των δήμων Αγίου Αθανασίου, Μίκρας, Χορτιάτη και Ν. Μηχανιώνας στην περιοχή ευθύνης της η ΕΥΑΘ Α.Ε. θα καλύπτει πλέον το σύνολο του Π.Σ. Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας μακροπρόθεσμα με υπηρεσίες ύδρευσης κι αποχέτευσης έναν πληθυσμό πλέον του 1,3 εκατ. κατοίκων.

Την ίδια ώρα, «άνοιγμα» -σε διαδημοτικό αυτήν τη φορά επίπεδο- αποτελεί το σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), η οποία εκπροσωπεί περί τους 177 δήμους ανά τη χώρα και εδρεύει στη Λάρισα. Η συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ περιλαμβάνει παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από πλευράς ΕΥΑΘ Α.Ε. σε θέματα ύδρευσης - αποχέτευσης, καθώς και σε ειδικότερα θέματα όπως οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, η παραγωγή ενέργειας κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v