Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Business Exchanges: Υψηλές συναλλαγές από ΠΑΝΦ

Συναλλαγές αξίας 35 εκατ. ευρώ, πραγματοποίησε η Vodafone μέσα σε τρεις μήνες, μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής αγοράς της Business Exchanges, θυγατρικής της Eurobank.

Business Exchanges: Υψηλές συναλλαγές από ΠΑΝΦ
Περισσότερες από 4.500 συναλλαγές, συνολικής αξίας 35 εκατ. ευρώ, πραγματοποίησε η Vodafone μέσα σε τρεις μήνες, μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής αγοράς της Business Exchanges, θυγατρικής της Eurobank.

Το σύστημα αυτό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, βασίζεται στη συνεργασία του ERP της SAP και της ηλεκτρονικής αγοράς της Business Exchanges, η οποία είναι θυγατρική εταιρία της EFG Eurobank Ergasias.

Κύριος στόχος του συστήματος, σύμφωνα με τη Business Exchanges, είναι η πλήρης αυτοματοποίηση των διαδικασιών αγορών και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τους βασικούς προμηθευτές.

Το έργο, το οποίο υλοποίησε η Business Exchanges σε συνεργασία με τη Vodafone, περιλαμβάνει τη διασύνδεση της πλατφόρμας marketplace www.be24.gr βασισμένης στα προϊόντα της Ariba, με το σύστημα SAP, προκειμένου να υπάρχει ηλεκτρονική διαβίβαση των αιτημάτων αγοράς από το ένα σύστημα στο άλλο.

Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενημέρωση των τιμοκαταλόγων στο SAP μέσω της ηλεκτρονικής αγοράς (περισσότερα από 3.600 είδη), στη διαβίβαση της εντολής αγοράς στους επιλεγμένους προμηθευτές και στην ηλεκτρονική παρακολούθηση της εντολής τόσο εσωτερικά όσο και στον προμηθευτή.

Παράλληλα, διευκολύνει το τμήμα αγορών της Vodafone στις καθημερινές του σχετικές συναλλαγές.

Ο προμηθευτής από την άλλη μεριά, μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής αγοράς www.be24.gr να απαντήσει σε ένα αίτημα, είτε αυτό είναι έρευνα αγοράς, είτε διαγωνισμός, είτε παραγγελία.

Στην περίπτωση της έρευνας αγοράς και του διαγωνισμού, μπορεί ηλεκτρονικά να υποβάλει την προσφορά του, στη δε περίπτωση παραγγελίας είτε να επιβεβαιώσει τη δυνατότητα ικανοποίησης της, είτε να την τροποποιήσει.

Επίσης, μπορεί να ενημερώσει τη Vodafone για την αποστολή των προϊόντων του, ενώ παράλληλα η Vodafone έχει τη δυνατότητα, μέσω του συστήματος, να παραλαμβάνει ηλεκτρονικά τα προϊόντα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σε ένα ενιαίο περιβάλλον.

Μέσα από την υπηρεσία αυτή, η Vodafone επιτυγχάνει μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως τη μείωση του κόστους συντήρησης τιμοκαταλόγων στο SAP, του χρόνου ολοκλήρωσης ενός αιτήματος παραγγελίας, καθώς επίσης και του κόστους διαχείρισης των αιτημάτων αγορών της, ενώ επιθυμεί να βελτιώσει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των παραγγελιών της.

Ήδη στο σύστημα αυτό έχει ενταχθεί μεγάλο μέρος των προμηθευτών της Vodafone, όπως προμηθευτές τηλεφωνικών συσκευών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και εξοπλισμού σταθμών βάσης, καθώς και εξοπλισμού γραφείου και αναλωσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v