Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Χώρισαν” Planet - Ernst & Young

Σε ”Planet” από ”Planet Ernst & Young” θα ονομάζεται πλέον η ελληνική εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς προχώρησε σε πλήρη εξαγορά του πακέτου που κατείχε η Ernst & Young αλλά και μέρους μετοχών των μικρότερων μετόχων.

”Χώρισαν” Planet - Ernst & Young
Σε ”Planet” από ”Planet Ernst & Young” θα ονομάζεται πλέον η ελληνική εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς προχώρησε σε πλήρη εξαγορά του πακέτου που κατείχε η Ernst & Young, αλλά και μέρους μετοχών των μικρότερων μετόχων.

Ειδικότερα, η εταιρία προχώρησε στην εξαγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10% του μετοχικού της κεφαλαίου με σκοπό την διανομή τους στα βασικά στελέχη της εταιρίας, ενώ αυξήθηκαν στο 45,32% η συμμετοχή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Χρήστου Γιαννακόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και η συμμετοχή της ΕΤΕ από το 25% στο 31,72% επιβεβαιώνοντας έτσι τη σταθερή απόφαση της Τράπεζας για συνεχή επένδυση στην αξία της ”Planet”.

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ελήφθη στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρίας για είσοδο σε νέες αγορές και υπηρεσίες (όπως είναι οι υπηρεσίες corporate finance και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού) σε άμεση ανταπόκριση προς τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και της αγοράς της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το 2003, σημειώνεται στην ανακοίνωση, σηματοδοτήθηκε από τη διατήρηση των εσόδων της εταιρίας σε πολύ υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας και πάλι το φράγμα των 17 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η εταιρία βελτίωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα,, αυξάνοντας την κερδοφορία της κατά 30%, βελτιώνοντας σημαντικά τη χρηματοοικονομική της θέση και κατοχυρώνοντας την είσοδό της σε νέες αγορές με την παροχή ολοκληρωμένων, καινοτόμων υπηρεσιών.

Τέλος, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για την Planet που χαρακτηρίζεται από συνέχιση της επένδυσης στη γνώση, την καινοτομία και τους ανθρώπους της, καθώς και στην ολοκλήρωση ευρέους φάσματος υπηρεσιών σε έργα μεγάλης κλίμακας τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v