Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Οικουμενικό Σύμφωνο

Στο Οικουμενικό Σύμφωνο του Ο.Η.Ε., το οποίο περιλαμβάνει εννέα βασικές αρχές αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει εθελοντικά η Τράπεζα Πειραιώς.

Πειραιώς: Συμμετοχή στο Οικουμενικό Σύμφωνο
Στο Οικουμενικό Σύμφωνο του Ο.Η.Ε. (UN Global Compact), το οποίο περιλαμβάνει εννέα βασικές αρχές αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει εθελοντικά η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία για την υποστήριξη, αλλά και την προώθηση των συγκεκριμένων αρχών σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα θέλει να γνωστοποιήσει πως στοχεύει στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων με τρόπους, που θα λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Στα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής αυτής αναφέρεται: ”Η Τράπεζα Πειραιώς αναγνωρίζει ότι οι ενεργειακές πηγές δεν είναι ανεξάντλητες και για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιούνται υπεύθυνα. Συνεπώς, η συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος έχει δύο διαστάσεις, εσωτερική και εξωτερική. Η εσωτερική διάσταση αναφέρεται στην προσπάθειά της για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη δράση της. Η εξωτερική διάσταση αναφέρεται στην προσπάθεια αύξησης της περιβαλλοντικής αντίληψης των πελατών της, καθώς και στην ενίσχυση δράσεων εκτός της Τράπεζας Πειραιώς, που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη διαφύλαξη του περιβάλλοντος για τις επερχόμενες γενιές.”

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου στόχου, η Τράπεζα Πειραιώς ήδη υλοποιεί αυτή τη στιγμή ένα πρόγραμμα, το οποίο θα οδηγήσει στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης συμμορφούμενο με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS (Eco-management and Audit Scheme).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v