Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VPI (Frigoglass): Επένδυση 7 εκατ. ευρώ

Την επέκταση του εργοστασίου της στη βιομηχανική περιοχή Βόλου (επένδυση 7 εκατ. ευρώ) ολοκλήρωσε πρόσφατα η VPI, στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Frigoglass με 51%, ενώ συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ με 35% και ο ιταλικός Ομιλος Radici με 14%.

VPI (Frigoglass): Επένδυση 7 εκατ. ευρώ
Επένδυση, ύψους 7 εκατ. ευρώ, που αφορούσε στην επέκταση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της στη βιομηχανική περιοχή Βόλου, ολοκλήρωσε πρόσφατα η VPI, εταιρία του Ομίλου Frigoglass. Σκοπός της επένδυσης είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου κατά 35%, με στόχο η ετήσια παραγωγή να ανέλθει σε 80.000 τόνους.

Η επέκταση αυτή σχεδιάστηκε το 2001 και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα της ετήσιας συντήρησης του εργοστασίου, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2002. Περιελάμβανε εκτεταμένες ανακατασκευές των εγκαταστάσεων και προσθήκες.

Βασικός μέτοχος της VPI είναι η Frigoglass με 51%, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ με 35% και ο ιταλικός Ομιλος Radici με 14%. Για το 2001, τα κέρδη της VPI ανήλθαν σε 7,9 εκατ. Το εργοστάσιο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1998, παράγει ρητίνη PET υψηλής ποιότητας, κατάλληλη για τρόφιμα και ποτά. Το 50% της παραγωγής εξάγεται.

Το σύστημα παραγωγής έχει πιστοποιηθεί, όσον αφορά στη διαχείριση ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9002, και στην περιβαλλοντική διαχείριση, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001. Επίσης, η VPI είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Ελληνική Εταιρία Ανάκτησης και Ανακύκλωσης, σκοπός της οποίας είναι η ανακύκλωση συσκευασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v