Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηχανική: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά ΔΕΗ

Εκτεταμένη ανακοίνωση σχετικά με διαγωνισμό της ΔΕΗ για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από δική της καταγγελία, εξέδωσε η Μηχανική, γνωστοποιώντας παράλληλα, ότι θα προσφύγει στα Δικαστήρια.

Μηχανική: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά ΔΕΗ
Εκτεταμένη ανακοίνωση σχετικά με το διαγωνισμό της ΔΕΗ για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από δική της καταγγελία εξέδωσε η Μηχανική, γνωστοποιώντας παράλληλα, ότι θα προσφύγει στα Δικαστήρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η Μηχανική συμμετείχε στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα και αποκλείστηκε κατά την διαδικασία προεπιλογής, ως μη έχουσα, κατά την ΔΕΗ, την απαιτούμενη ειδική εμπειρία στην κατασκευή παρόμοιων έργων.

Η Μηχανική, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, λόγω των παρατυπιών της προκήρυξης που οδήγησαν και στον αποκλεισμό της, προσέφυγε, με σχετική καταγγελία της, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μετά τη διερεύνησή της και με απόφαση του κολεγίου των Επιτρόπων την 23.7.2003, ενεργοποίησε τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας, για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου δημοσίων συμβάσεων από την ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας παραπομπής και εν όψει του δεδομένου ότι είχε προ πολλού ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και είχαν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του έργου, η ΔΕΗ παραδέχθηκε, τελικά, με πρόσφατη επιστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την τριπλή παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και, επικαλούμενη τα ανωτέρω, δεσμεύθηκε για τήρηση της νομιμότητας στο μέλλον.

Τα ανωτέρω, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εμπεριέχονται σε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την εταιρεία μας, με ημερομηνία 23.12.2003, στην οποία και προστίθεται ότι, για αντικειμενικούς λόγους, δεν είναι δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας παραβιάσεως του άρθρου 226 ΕΚ και ότι αρμόδια, πλέον, για την κάλυψη της, ενδεχομένως και αποθετικής, ζημίας μας, είναι τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια, στα οποία και θα προσφύγουμε.

Τέλος, η Μηχανική επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ότι θα συνεχίσει τον απαρέγκλιτο αγώνα της για εξυγίανση των διαδικασιών δημοπράτησης των δημοσίων έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v