Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Eργο για Ε.Ε. ύψους 2 εκατ. ευρώ

Στην Ιntrasoft International του ομίλου Intracom κατοχυρώθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έργο του 6ου Προγράμματος Πλαισίου στον τομέα της Πολιτικής Καινοτομίας, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Intracom: Eργο για Ε.Ε. ύψους 2 εκατ. ευρώ
Στην Ιntrasoft International του ομίλου Intracom κατοχυρώθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έργο του 6ου Προγράμματος Πλαισίου στον τομέα της Πολιτικής Καινοτομίας, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 2 ετών με δυνατότητα ανανέωσης για 2 ακόμα έτη.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ιntrasoft International αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου ”Ευρωπαϊκό Διάγραμμα Τάσης στην Καινοτομία (TREND CHART): Μέρος 1 - Συλλογή, Ανάλυση και Διάδοση των Πληροφοριών για τα Μέτρα Καινοτομίας”.

Οι υπηρεσίες διαγραμμάτων τάσης TREND CHART στοχεύουν στον προσδιορισμό, τη διαχείριση και την ανταλλαγή γνώσης σε θέματα ”ορθής πρακτικής” όσον αφορά στην εφαρμογή μέτρων καινοτομίας (innovation policies), ενώ παράλληλα απευθύνονται στους υπεύθυνους φορείς χάραξης και εφαρμογής μέτρων καινοτομίας στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ακόμη ότι το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών για την κάλυψη των διαδικασιών που αφορούν στην έρευνα των μέτρων καινοτομίας, με σκοπό τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, και στη διαρκή ενημέρωση του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης καινοτομίας, ο οποίος παρουσιάζει συνολικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εθνικές επιδόσεις, ώστε να καθίσταται δυνατή η ανάλυση και κατανόηση της εφαρμογής τους.

Τέλος, στην αναθεώρηση των μέτρων καινοτομίας, τα οποία και θα αποτελέσουν την πλατφόρμα τόσο για τους σχεδιαστές μέτρων καινοτομίας και τους αρμόδιους για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των σχεδίων καινοτομίας όσο και για τον προσδιορισμό της ”ορθής πρακτικής” στο πλαίσιο σειράς ημερίδων αξιολόγησης.

Το έργο αναμένεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου 2004 και θα υλοποιηθεί μέσω δικτύου ανταποκριτών - εμπειρογνωμόνων στις 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις άλλες υποψήφιες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία), στις συνδεδεμένες χώρες (Ισλανδία, Ισραήλ, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία), καθώς και στις τρεις μεγάλες ομάδες μη ευρωπαϊκών χωρών: ΝAFTA και Βραζιλία, xώρες MEDA και χώρες της Nοτιοανατολικής Ασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v